Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Tweede zege op rij voor PEC Zwolle

Zwolle / Den Haag – PEC Zwolle heeft het linkerrijtje van de eredivisie weer in zicht na de tweede overwinning op rij. Na vorige week Feyenoord (3-1) wordt deze vrijdagavond ADO Den Haag op een nederlaag getrakteerd (0-2). De eerste eredivisiezege in Den Haag in 36 jaar dankt Zwolle aan treffers van Rick Dekker en Lars Veldwijk. ,,De gelukkigste heeft vandaag gewonnen. En dat vind ik niet zo erg”, glundert trainer Ron Jans.

Zwolle begon in dezelfde opstelling als een week geleden. In de eerste helft speelde de ploeg van Jans maar weinig kansen bij elkaar. Er was een schot van Thomas Lam dat naast ging, meer was het niet. Toch bleken de bezoekers dodelijk effectief. Een breedtebal van Ouasim Bouy leek over de zijlijn te gaan, maar Thomas Lam kon nog net de bal richting de achterlijn schieten. ,,Je probeert de bal binnen te houden. Gelukkig lukte dat, maar dit had ik niet verwacht”, vertelde Lam. Kingsley Ehizibue gaf vervolgens voor, Lars Veldwijk legde terug en Rick Dekker schoot knap raak via de onderkant van de lat. ,,

Er zijn v eel wedstrijden waarin momenten beslissend zijn. Dit was er één. In 45 minuten hebben we misschien anderhalve goede aanval opgezet. Het was wel aardig georganiseerd, maar we hebben heel slecht gevoetbald. We hadden geluk”, vond trainer Ron Jans. Dat uitgerekend Dekker zijn eerste uit zijn loopbaan zou maken, zegde veel volgens de trainer. ,,Rick zou nooit scoren volgens onze spelersgroep. Als Rick scoort, laten we dan ook gewoon winnen, zeiden we in de rust tegen elkaar.”

In de tweede helft waren er nauwelijks kansen voor beide doelen, tot het Haags kwartiertje aanbrak. Nog binnen de minuut na de sirene die ging, was het ADO met de kansen op de gelijkmaker. ,,Miraculeus genoeg ging die bal er niet in. Anders wint ADO hier gewoon de wedstrijd”, vond Jans. Doelman Mickey van der Hart en het aluminium voorkwamen echter de gelijkmaker. Daarna verzuimde Zwolle om sneller op 0-2 te komen.

Lars Veldwijk leek met een kopbal te scoren, maar volgens arbiter Manschot was de bal niet volledig achter de doellijn geweest. Ook Queensy Menig, Wouter Marius en Stef Nijland verzuimden om het duel definitief te beslissen. In blessuretijd was het Veldwijk die met een prachtige volley alsnog scoorde. ,,De gelukkigste heeft gewonnen”, besefte Jans na afloop. ,,We hebben de zaterdag vrij gekregen, dit is een mooi weekend zo”, vond verdediger Thomas Lam.

ADO Den Haag – PEC Zwolle 0-2 (0-1).

Toeschouwers: 11.784
Scheidsrechter: Manschot
Gele kaarten: Meijers (ADO Den Haag), Ehizibue (PEC Zwolle)

ADO Den Haag: Hansen, Malone, Beugelsdijk, Wormgoor (60. Ebecilio), Meijers, Derijck (72. Kanon), Bakker, Jansen, Marengo (72. Van der Heijden), Havenaar, Duplan

PEC Zwolle: Van der Hart, Marcellis, Lam, Bouy, Schenkeveld, Dekker, Brama, Ehizibue (83. Nijland), Marinus, Menig (90+2. Tanda), Veldwijk

45. Dekker 0-1
90+2. Veldwijk 0-2