KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

TV-tuinman, Lodewijk Hoekstra opent projectweek opleiding Groene detailhandel van Zone.college in Zwolle

Zwolle – De mbo-opleiding Groene detailhandel van Zone.college in Zwolle organiseert van 14 tot en met 18 maart 2022 een uitdagende projectweek voor haar studenten. De week wordt op maandag 14 maart geopend door gastspreker Lodewijk Hoekstra.

De boodschap van de tv-tuinman is: “Ik wil laten zien hoe blij en gelukkig je wordt van een groene en duurzame leefomgeving”. “Dit sluit perfect aan bij wat wij belangrijk vinden en willen uitdragen”, aldus Edgar Voortman, docent Groene detailhandel bij Zone.college.

Ik wil laten zien hoe blij en gelukkig je wordt van een groene en duurzame leefomgeving Lodewijk Hoekstra

 

Groene detailhandel

De opleiding Groene detailhandel leidt studenten op tot verantwoordelijke groenspecialisten, die een bedrijf zoals een tuincentrum of groothandel draaiende kunnen houden. Echte ondernemers die weten hoe ze met mensen om moeten gaan, die houden van de mogelijkheden die planten en bloemen bieden, die activiteiten bedenken om verkopen te stimuleren en die klanten adviseren en inspireren. En daarnaast weten hoe bloemen en planten bijdragen aan een gezonde en duurzame samenleving.

Er is veel vraag naar studenten die de opleiding hebben afgerond. Regien Mendel, docent Groene detailhandel: “Ons onderwijs wordt samen met het bedrijfsleven ontwikkeld. Bedrijven staan in de rij voor studenten die de opleiding Groene detailhandel hebben afgemaakt. Er is zoveel vraag dat we graag meer studenten zouden opleiden.”

Projectweek

Naast het inspirerende verhaal van Lodewijk Hoekstra staan er voor de studenten tijdens deze projectweek nog meer interessante onderdelen op het programma. Zo krijgen ze gastcolleges en workshops van diverse bedrijven, gaan ze op excursie naar het hoofdkantoor van de Welkoop, brengen ze een bezoek aan een veiling en kunnen ze hun heftruckcertificaat halen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button