Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Trias en gemeenten starten wervingscampagne pleegouders

'Mag ik bij jou'!

Zwolle – Woensdagmiddag 1 november – de start van de Week van de Pleegzorg – gaven dertien gemeenten uit de regio samen met Trias op het stadhuis in Zwolle het startsein voor de lokale pleegzorgcampagne ‘Mag ik bij jou?!’.

De campagne loopt tot december 2018 en richt zich op de werving van nieuwe pleegouders in het algemeen en op kindgerichte werving waarbij het persoonlijke verhaal van een kind centraal staat. Al een aantal jaar is de vraag naar pleeggezinnen groter dan het aanbod. Nieuwe pleegouders blijven dus hard nodig om kinderen en jongeren die tijdelijk niet thuis kunnen wonen op te vangen. Het liefst in een voor hen vertrouwde omgeving.

De campagne wordt onderschreven en ondersteund door dertien gemeenten uit de regio waar Trias nauw mee samenwerkt. Het komende jaar is er elke maand een informatieavond in één van de deelnemende gemeenten. Voorafgaand aan de informatieavond wordt er campagne gevoerd via onder andere lokale media, sociale media en via basisscholen die hun schoolhek doneren voor een spandoek. De campagne gaat in november van start in gemeente Ommen.

40 extra pleegzorgplaatsen

De huidige werving van Trias leidt gemiddeld tot 30 nieuwe pleegzorg plaatsen per jaar. Het afgelopen jaar (2016/2017) is een dalende lijn te zien. Met deze gezamenlijke lokale werving willen we dit tij keren keren. Met de campagne beoogt Trias eind 2018 40 nieuwe pleegzorg plekken te hebben geworven.

‘Mag ik bij jou?!’ wordt ondersteund door de gemeenten Epe, Dalfsen, Hardenberg, Hattem, Heerde, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button