Nieuws uit ZwolleSport

Travelbags/HV Zwolle handbalheren trokken aan langste eind in spannend en gelijk opgaand duel

Zwolle – 3 November 2019. Het is alweer tijd voor de vierde speelronde voor de heren van Travelbags/HV Zwolle. Dit weekend stond er een thuiswedstrijd tegen HV Huissen/DFS Arnhem op het programma. Het team uit Huissen stond 1 punt voor op Zwolle met 2 overwinningen, een gelijkspel en een nipt verloren pot. Van tevoren kon er dus een mooie en spannende pot verwacht worden.

In de kleedkamer werd vooral genoemd dat de tegenstander moeilijk in te schatten zou zijn, aangezien HV Huissen en DFS Arnhem sinds dit seizoen samen waren gekomen. Dit was vooral lastig aangezien er niet precies welke spelers er over waren gebleven van beide teams en hoe dit team zou gaan spelen. Er werd dus vooral de nadruk gelegd op dat de heren hun eigen spel moesten gaan spelen.

De eerste helft begon en er was direct een verrassing voorbereid door de tegenstanders. Ze besloten een tactiek toe te passen waarbij ze 7 aanvallers in het veld hadden gezet en de keeper eerst als wissel stond. De eerste aanval liep in de soep, waardoor Lesley Rigter gelijk in een open doel kon schieten. De tweede aanval werd het opnieuw geprobeerd en precies als de aanval ingezet, werd sprintte de hoek naar de bank, waardoor de keeper net op tijd weer terug kon zijn in zijn doel. Dit keer was de aanval wel succesvol en gedurende de hele wedstrijd werd deze tactiek zo nu en dan gebruikt. Hoewel de verdediging van Zwolle goed stond, waren nog wat slordigheidjes in de aanval. Hierdoor ging de eerste helft gelijk op en verloren de Zwollenaren ietwat de controle vlak voor de rust, waardoor de eerste helft met 9-11 werd afgesloten.

In de rust werd vooral geopperd dat de heren moesten gaan switchen tussen een 5-1 en een 6-0 verdediging. Dit tweede moest vooral gaan gelden op de momenten, waarin de ”7-mans-tactiek” van de tegenstander werd toegepast. Verder moesten de slordigheden er echt uit en betere kansen worden gecreëerd. De tweede helft begon en er werd bijna direct een doelpunt tegen gescoord. Hierna ging er echter een knop om in het team en begonnen de mannen te knokken voor de overwinning.

Aan beide kanten werd goed en hard verdedigd, waardoor er ook flink wat penalty’s kwamen aan beide kanten. In totaal is bijna een kwart van alle gemaakte doelpunten uit een penalty gekomen. Zwolle begon grip te krijgen op de wedstrijd en begon in alle aspecten beter te spelen. De “7-mans-tactiek” begonnen de blauwhemden goed door te krijgen en nog een ander systeem werd gelezen en elke keer weer opgevangen. De irritaties begonnen hierdoor wat op te lopen bij de tegenstander, die steeds meer moeite begonnen te krijgen halverwege de tweede helft.

Zwolle kwam op gelijke hoogte door een snoeiharde penalty van Rik Talens. Ook kwamen er meer break-out mogelijkheden, waar een aantal mooie goals uit kwamen. Zo werd Igor Klomp met een lange bal gevonden op de cirkel van de tegenstander, waaruit het laatste doelpunt kwam voor Zwolle. HV Huissen/DFS Arnhem wist hierna nog 1 penalty te benutten, maar dit was uiteindelijk niet genoeg. De vierde wedstrijd werd dus uiteindelijk na een zwaar bevochten wedstrijd gewonnen met 21-18.