LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Tractorpulling seizoen van start in Zwolle zonder Zwolse Lambada-team

Zwolle – Voor het 36e jaar komt de tractorpulling scene bij elkaar in de IJsselhallen. Vrijdagavond gingen de sport- en supersporttractoren van start. Zaterdag is het de beurt aan de Grand National machines. Met deelnemers uit o.a. Nederland, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zweden en Noorwegen is de top van Europa aanwezig.

Start seizoen

De opening van het tractorpulling seizoen vindt elk jaar plaats in Zwolle. Dit jaar niet eind januari zoals gebruikelijk, maar begin februari. Voor de deelnemers heeft dit ook een voordeel; de tijd tussen het buitenseizoen en het winterseizoen wordt wat langer, zodat er meer tijd en ruimte is voor veranderingen en verbeteringen aan de machines.

tekst gaat verder onder de foto

Foto © Sander van Hooren

Team Lambada

Team Lambada uit Zwolle rijdt dit jaar helaas niet mee maar is wel aanwezig. Wim Dingerink geeft op zaterdag, tussen de sessies in, een speciale presentatie over de techniek van hun motoren. Deze presentatie vindt plaats in het gratis te bezoeken beursgedeelte waar ook diverse verkoopstands staan met tractorpulling-gadgets.

Ook kunnen bezoekers gratis naar het rennerskwartier om de machines van dichtbij te bekijken en een praatje te maken met de coureurs.

Gerelateerde artikelen

Back to top button