Nieuws uit ZwolleTheater

Tracey Silhouette en Magnetic Spacemen ontvangen Hedon Beurs!

Zwolle – Afgelopen zondagmiddag werd tijdens de pop-up show in Hedon de nieuwe lichting Hedon Beurs bands gepresenteerd. Het poppodium ondersteunt dit jaar de jonge garagerockband Magnetic Spacemen en het 5-koppige Tracey Silhouette met haar prachtige folkpop. De Hedon Beurs is in het leven geroepen ter bevordering van het muziekklimaat in de regio en de toestroom van nieuwe bands naar de subtop. Eerder kregen o.a. Paceshifters, Karel J. Schepers, Chayah en The Presss And The Presidents een beurs van Hedon.

Hedon Beurs

Het gaat Hedon om bands die in eigen regio al aardig succesvol zijn, maar die net dat extra beetje steun nodig hebben om door te kunnen ontwikkelen. In overleg met de bands wordt een plan van aanpak geschreven waarin wordt gekeken naar de vraagstelling van de band. Waar denken zij de meeste hulp bij nodig te hebben? En wat denkt Hedon dat de band nodig heeft? Naar aanleiding van het plan van aanpak wordt een programma samengesteld waar de band mee aan de slag kan. Hierbij kan gedacht worden aan begeleiding van het opnemen van muziek, masterclasses podiumpresentatie en podiumtechniek of bijvoorbeeld workshops marketing en promotie. Deelnemende bands krijgen een professionele begeleider toegewezen en een jaar lang gelegenheid om gratis gebruik te maken van de oefenruimtes en podiumtechniek van Hedon.

Magnetic Spacemen

Magnetic Spacemen is een nieuwe jonge rauwe garagerockband met een super energieke show, klaar om de wereld te veroveren! De band is opgericht in mei 2014 en geïnspireerd door bands als The Hives, OFF!, Together PANGEA en The Who. Alle clichés aangaande een jonge garage/punkrock band kunnen uit de kast worden getrokken en dat geeft helemaal niks. Deze heren zijn een voorbeeld voor menig beginnende band qua enthousiasme en stageperformance. De band is in april 2015 reeds mee op clubtour geweest met John Coffey en heeft daarnaast al heel wat shows gedaan. Bijvoorbeeld als support van Peter Pan Speedrock, Nashville Pussy (USA) en Together PANGEA (USA), maar ook op mooie festivals waaronder Zwarte Cross, Bevrijdingsfestival en Stone Rock.

Tracey Silhouette

Tracey Silhouette is een 5-koppige band die sinds 2013 bouwt aan een gevarieerd repertoire eigen nummers. In mei 2015 presenteerden ze hun eerste EP in een uitverkocht Hedon. Op de EP en tijdens de concerten kun je als toeschouwer een prachtige mix van pop, folk, meeslepend opbouwende, maar ook ingetogen nummers verwachten. Het repertoire van de band verraadt invloeden van o.a. Ben Howard, Mumford & Sons, U2 en Angus & Julia Stone. Tracey Silhouette kenmerkt zich echter ook door een heel eigen sound.

De Hedon Beurs wordt mede mogelijk gemaakt dankzij gelden verstrekt door de Provincie Overijssel.

Tracey Silhouette
Tracey Silhouette
Magnetic Spacemen
Magnetic Spacemen

Gerelateerde artikelen

Back to top button