MagazineMuziekNieuws uit Zwolle

Town Of Saints test nieuw materiaal in Het Vliegende Paard

Zwolle – Begonnen als folkduo en inmiddels uitgegroeid tot een vijfkoppige upbeat indieband, Town Of Saints heeft de afgelopen jaren een lange weg afgelegd. Harmen Ridderbos en Heta Salkolahti, het epicentrum van de band, tourde non-stop. Het tweede album No Place Like This, waarvan onlangs de gelijknamige catchy single verscheen, staat gepland voor begin april. Zaterdag 27 februari testen ze echter het nieuwe materiaal al live in studentencafé Het Vliegende Paard. Er zijn nog een paar kaarten verkrijgbaar.

Het Nederlandse/Finse Town of Saints begon als een straatact in 2010, toen Harmen Ridderbos (zang/gitaar) en Heta Salkolahti (viool/zang) elkaar in de bergen van Oostenrijk ontmoetten. In de daaropvolgende vijf jaar tourde het duo intensief door Europa, waarbij Town of Saints zich van een upbeat indiefolk act tot een vijfkoppige groove-machine ontwikkelde.

Op het nieuwe album No Place Like This mixt Town of Saints tropische en duistere invloeden met elkaar. Zowel rijk in minimalisme als grote orkestrale arrangementen, in lijn met Arcade Fire, Local Natives en Paul Simon’s Graceland. Het is de opvolger van hun debuut Something To Fight With (2013), dat in binnen- en buitenland lovend werd ontvangen. Als resultaat speelde de band in 2014 meer dan 130 liveshows in 11 Europese landen, waaronder Dauwpop en Indian Summer Festival. Binnen een half jaar na de release werd Town of Saints uitgeroepen tot een van de meeste veelbelovende Nederlandse artiesten door nationale radio (nominatie 3FM/award) en tv (DWDD).

TOWN OF SAINTS

Locatie : Het Vliegend Paard, Zwolle
Wanneer : Zaterdag 27 februari 2016
Open : 20:00 uur
Aanvang : 21:00 uur
Entree : € 5,00

Gerelateerde artikelen

Back to top button