EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Topdrukte bij Vuurwerkbaron op de ‘Vuurwerkboulevard’ van Zwolle

Zwolle – Het is topdrukte bij de vuurwerkverkopers. Is de 1e dag traditioneel nog de rustigste dag, op dag 2, de zaterdag, vinden de knallers en het siervuurwerk gretig aftrek. De laatste jaren is er niet meer alleen de traditionele verkoop bij de fietsenmakers maar kan het publiek ook terecht bij de echte speciaalzaken. Zwolle kent zelfs een ware vuurwerkboulevard aan de Telefortstraat op de Marslanden. Hier is ook De Vuurwerkbaron van eigenaar Bas Potjes gevestigd.

Eén maal per jaar wordt de bedrijfshal van Potjes omgedoopt tot vuurwerkparadijs voor de klanten. De opslag eruit en de vuurwerkshowroom erin. In het achterste deel van het pand bevinden zich de vereiste opslagbunkers. Hier worden ook alle bestellingen, die via internet, werkelijk om de minuut binnenstromen, gesorteerd en ingepakt. Om vervolgens door de klanten opgehaald te worden.

Foto’s © Peter Denekamp

In de vuurwerkwinkel zelf was het vandaag alle hens aan dek om de toestroom aan klanten van dienst te kunnen zijn. Begin van de middag stond de teller van kopende klanten, al boven de 1.000,  met nog bijna anderhalve dag te gaan. Zondag is de zaak, net zoals bij alle collega’s, verplicht gesloten. Maar maandag is, zoals Potjes het zegt, de grote finale, oudjaarsdag!

De vuurwerkwinkel van De Vuurwerkbaron is gevestigd aan de Telfordstraat 28 in Zwolle. De winkel is al om 7 uur ’s ochtends los en gaat maandagavond 31 december tot zo’n 17.00 uur door. Voor iedereen die al een voorraadje heeft ingeslagen; met het afsteken moet je nog wel even wachten. Het mag van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button