Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Toch groen licht voor De Stadshoeve in Stadshagen

Ondanks een niet gelukte crowdfunding actie kan het plan voor wijkboerderij De Stadshoeve in Stadshagen toch doorgang vinden. De gemeente Zwolle gaat morgen samen met de initiatiefnemers van de Stadshoeve uit de doeken doen hoe ze samen de Stadshoeve toch gaan realiseren.

De Stadshoeve moet het stadspark worden in Stadshagen met een eigen ontmoetingscentrum, kinderboerderij, speeltuin en belevenistuinen. Om dit te realiseren is een totaal bedrag nodig van € 670.000, waarvan € 500.000 voor het gebouw.

Al 485.000 euro beschikbaar

De gemeente Zwolle en de provincie Overijssel waren al akkoord met de plannen. De gemeente had eerder al € 450.000 voor het gebouw toegezegd en € 20.000,- voor de inrichting van de ‘avontuurlijk spelen’ gebieden. Ook het Hervormd Weeshuis deed in juli een gift van € 15.000 voor de inrichting van dit speelgebied.

Crowdfunding niet gelukt

Het restant bedrag voor de financiering van de Stadshoeve zou moeten worden opgebracht via een Crowdfunding actie. Dat is niet gelukt. De actie, die gisteren eindigde, leverde iets meer dan € 16.000 euro op.

Dus bleef het project met een enorm financieringstekort zitten. Een bedrag van € 185.000 dat nog nodig is voor het meebetalen aan het gebouw “de Stadshoeve” met daarin de stallen en de ontmoetings- en educatieruimte. En een deel voor de inrichting van de speelgebieden, de dierenboerderij, de belevingstuinen de keuken en de verduurzaming van het gebouw.

Bijzonder moment morgen

Wethouder René de Heer en Stichting De Stadshoeve zullen morgen tijdens een bijzonder moment toelichting geven op de totstandkoming van de voorziening.

Gerelateerde artikelen

Back to top button