Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Tijdelijke krottenwijkactie Zwolle levert meer dan € 19.000- op

De actie Nacht Zonder Dak Zwolle 2015 heeft meer dan €19.000 euro opgeleverd.

Afgelopen zaterdag verrees er op het terrein van de Vrije Evangelisatie Zwolle, aan de Rieteweg, voor 1 nacht een krottenwijk. 180 jongeren van de Vrije Evangelisatie Zwolle, de Christelijke Gereformeerde Kerk en Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt ‘De Fontein’ sliepen 1 nacht in een zelfgemaakt krotje, om te ervaren hoe het is om op straat te leven.

Het hele terrein stond vol met zelfgebouwde krotten van kartonnen dozen. De deelnemers moesten zelf vooraf zorgen voor hun huisje en het daarvoor benodigde materiaal. Een zaklamp, een emmer, een slaapzak en warme kleding konden mee in de kartonnen doos. Verder mochten een flesje water en beleg voor op brood mee. Energydrink, snoepgoed, rookwaren/drugs en alcoholische dranken waren niet toegestaan. ´s Avonds om kwart voor zes werd er eten gehaald bij de soepbus van het Leger des Heils en later op de avond was er een concert. De volgende ochtend werd na het ontbijt afgesloten met een kerkdienst.

Als je mee wou doen moest je zelf zorgen voor een sponsor. De minimale inbreng was € 25,-. De gemiddelde deelnemer heeft echter voor € 100,- ingebracht.

Met deze Nacht zonder Dak Zwolle komen de jongeren op voor kansarme leeftijdsgenoten die elke nacht op straat moeten zien te overleven. De opbrengst van de actie gaat naar straatjongerenprojecten van stichting Tear in Bolivia, Kenia en India.

Nacht zonder Dak Zwolle 2015
Nacht zonder Dak Zwolle 2015
Back to top button