EconomieNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

[Video update] Tijdelijke contracten Wezo omzetten naar vast; voorstel college Zwolle

[Update Video]  met uitleg van Wethouder N. Vedelaar van Sociale Zaken

Het college van burgemeesters en wethouders stelt de gemeenteraad voor om de tijdelijke contracten van WEZO medewerkers naar vaste contracten om te zetten. Vanavond wordt het voorstel in de gemeenteraad besproken. 

Nieuwe analyse laat ander beeld zien over financiering Participatiewet

Het college is hierover al een aantal weken in overleg met de aandeelhoudende gemeenten en WEZO NV. Er is nieuwe informatie over de financiering van de Participatiewet vanuit het ministerie gekomen. Op basis van deze nieuwe informatie is een nieuwe analyse gemaakt van de financiële gevolgen van het beëindigen dan wel omzetten van de tijdelijke Wsw-dienstverbanden. Deze analyse laat een ander beeld zien dan in 2013.

Financiële effecten van omzetten naar vast contracten minder groot dan prognose 2013

De conclusie van de analyse voor Zwolle is dat het verschil in financiële prognose tussen beëindigen of omzetten van de tijdelijke Wsw-dienstverbanden duidelijk maakt dat de financiële effecten (door een andere wijze van financiering van de Participatiewet) van het omzetten naar vaste contracten minder groot zijn dan de prognose in 2013.

Zekerheid medewerkers door omzetten naar vaste contracten

Met het besluit om tijdelijke contracten voor 1 januari 2013 naast vaste contracten om te zetten, krijgen medewerkers de zekerheid. Daarnaast is het besluit gunstig voor Wezo NV omdat de lopende detacheringen en opdrachten voor de werkafdelingen ‘beschut binnen’ voortgezet kunnen worden.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button