Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

Tiental PEC Zwolle verslaat FC Groningen

PEC Zwolle heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen gewonnen. In een sfeervol IJsseldelta stadion zegevierde de formatie van trainer Ron Jans met 2-0. De doelpunten zijn van Johan Kappelhof (eigen doelpunt) en spits Tomas Necid. De Tsjech heeft in de slotfase de rode kaart gekregen, omdat hij Jarchinio Antonia een kopduw zou hebben gegeven. ,,Ik ben blij met de zege, maar baal van de rode kaart”, stelt trainer Ron Jans.

Zwolle kwam al snel op voorsprong. Een vrije trap van Bart van Hintum werd door Groninger Kappelhof in zijn eigen doel gewerkt. Daarna ontspon zich een duel met kansen over en weer. Zo had Zwolle via Jesper Drost (oog in oog met keeper Sergio Padt), Necid (kopbal) en Bram van Polen (volley) de nodige mogelijkheden voor een grotere voorsprong. Aan de andere kant moest Warner Hahn handelend optreden op pogingen van Danny Hoesen en Tjaronn Chery.

Ook in de tweede helft scoorde Zwolle uit een dood spelmoment. Van Hintum met de vrije trap, Trent Sainsbury kopte terug op de inkomende Necid. De spits kopte raak. ,,Alle ploegen die ik trainde waren niet goed in scoren uit spelhervattingen. Daarom heb ik een paar weken geleden gezegd dat ik stop met oefenen. Gert Peter de Gunst en Albert van der Haar hebben er hard aan gewerkt. Dus Gert Peter: bedankt”, vertelde Jans tijdens de persconferentie. In de slotfase was het nog even billenknijpen toen Necid rood kreeg, maar Zwolle hield stand. ,,Ik wist dat er iets in Necid zat, dat hij zich zou laten uitdagen. Het was een ‘kopduw’, maar ik denk dat hij Twente mist.”

FC Twente is over twee weken de volgende tegenstander. Op zondag 23 november wordt er om 14.30 uur in Zwolle afgetrapt.

PEC Zwolle – FC Groningen 2-0 (1-0).
Toeschouwers:  12.420
Scheidsrechter:  Kuipers
Gele kaarten:  Van Polen, Drost (PEC Zwolle), Van Nieff, Kieftenbeld, Botteghin (FC Groningen)
Rode kaart:  78. Necid (PEC Zwolle)

Opstellingen:

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum, Rienstra, Saymak (79. Brama), Lukoki (90+1. Nijland), Drost (88. Broerse), Thomas, Necid

FC Groningen: Padt, Hateboer (87. Hagenauw), Kappelhof, Botteghin, Van Nieff, Hiariej, Kieftenbeld (80. Islamovic), Antonia, Chery, De Leeuw, Hoesen (65. Mahi)

Scoreverloop:

5. Kappelhof (eigen doelpunt) 1-0
58. Necid 2-0

Gerelateerde artikelen

Back to top button