112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoetbalVoorpagina

36 ‘Supporters’ aangehouden bij Ajax – PEC Zwolle confrontatie

Zwolle – Bij een confrontatie tussen Ajax en PEC Zwolle supporters op de Ceintuurbaan zijn op zondagmorgen 9 november rond 01.20 uur 36 personen aangehouden.

Gedurende de wedstrijd PEC Zwolle – FC Groningen op zaterdagavond 8 november ontving de politie signalen dat er iets op handen was rondom het stadion. Er hing een gespannen sfeer en er verzamelden zich groepen mensen op verschillende plekken in de buurt van de Ceintuurbaan en Meppelerstraatweg. Deze groepen bestonden uit grotendeels Ajax supporters. Rond 01.15 ontstond een confrontatie tussen twee grote -met o.a. slagwapens bewapende- groepen bij de kruising van de Ceintuurbaan en de Meppelerstraatweg. Over en weer werd o.a. gegooid met stenen en glaswerk. Doordat de politie snel ingreep werd een grotere confrontatie voorkomen.

Er zijn in totaal 31 verdachten aangehouden. Tot deze groep behoren vijf Ajax supporters die in verzekering zijn gesteld en mogelijk worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De vijf, behorend tot de zogenoemde vijfde generatie Ajax supporters, hebben een eerder verleden met voetbal gerelateerd geweld en zullen ook nu wederom worden vervolgd voor openlijke geweldpleging. De overige 26 Ajax supporters, waarvan twee minderjarig, zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Het OM zal een beslissing nemen over de eventuele vervolging. Ook de 6 aangehouden PEC Zwolle supporters zijn inmiddels heengezonden.

Bij de aanhouding van de verdachten werden diverse slagwapens (stokken, breekijzers, biljartkeus en verzwaarde handschoenen) aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. Wat de aanleiding voor de confrontatie is geweest, moet nader onderzoek uitwijzen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button