MagazineNieuws uit ZwolleVoorpagina

Tienduizenden vogels te koop op Zwolse Vogelmarkt

Zwolle – Op 20 februari 2016 vindt bij IJsselhallen Zwolle de Zwolse Vogelmarkt plaats. De grootste vogelmarkt van Europa wordt georganiseerd door Vogelliefhebbersvereniging de Volièrevriend uit Zwolle.

Tienduizenden vogels te koop

Liefhebbers kunnen uren ronddwalen langs de schragen, met daarop tienduizenden wettelijk toegestane vogels, die te koop worden aangeboden.

Uit de grote belangstelling vanuit het buitenland, waaronder met name België, Duitsland, Italië, Engeland, Frankrijk en Denemarken, blijkt dat de Zwolse Vogelmarkt internationaal hoog staat aangeschreven.

2.300 meter aan schragen

De markt beslaat een oppervlakte van maar liefst tienduizend vierkante meter en 2.300 strekkende meter aan schragen. Naast de enorme collectie vogels zijn er diverse stands aanwezig waar bezoekers uitgebreide informatie kunnen verkrijgen over vogels en alles wat daarbij hoort. Zo vindt u hier stands met boeken, volière benodigdheden, diverse soorten zaden, e.d Maar ook complete volières worden aangeboden. Ook de verschillende speciaal-clubs ontbreken niet, zoals de clubs van Vorm- en postuurkanaries, de Speciaalclub Zebravinken, Japanse meeuwen en Parkieten.

Foto: Nanday Parkieten - ©Frank Wouters Flickr.com
Foto: Nanday Parkieten – ©Frank Wouters Flickr.com CC

Controle op conditie

Het aanbod op de vogelmarkt is uiterst gevarieerd. De meest uiteenlopende soorten vogels zijn te koop, met uitzondering van hoenderachtigen, kwartels en niet zelfstandige papegaaien. De aangevoerde vogels worden streng gecontroleerd. Voldoen de vogels niet aan de vereiste conditie, dan worden ze bij de ingang geweigerd. Bovendien is er de gehele dag een dierenarts aanwezig, die de toestand van de vogels nauwlettend in de gaten houdt.

Toegangskaarten

Vanaf 7 december is het mogelijk om kaarten voor de vogelmarkt online te bestellen via www.volierevriend.nl. Wanneer je online een ticket besteld ontvang je € 1,00 korting.
Je vult je gegevens in en betaalt veilig via Ideal of creditcard. Direct na betaling kun je het E-ticket downloaden, waarna je het E-ticket kunt printen en mee kunt nemen naar de ingang van de markt.

vogelmarkt-zwolle

Back to top button