Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – Be Quick geeft het weg in Wezep

Zwolle – Be Quick heeft zichzelf vanmiddag een slechte dienst bewezen in Wezep. In een wedstrijd die redelijk begon zakte de ploeg heel ver weg. Vooral de manier waarop de tegendoelpunten werden weggegeven zorgde voor veel gespreksstof.

Eerder dit seizoen ging de thuiswedstrijd van Be Quick verloren tegen WHC. Dat werd toen bestempeld als een terecht verlies. Nu zou Be Quick bij een overwinning zelfs weer in punten gelijk komen met de ploeg uit Wezep. In de openingsfase oogt de ploeg van interim-trainer Jan Locht degelijk. Het heeft alle perspectief. WHC slaagt er nauwelijks in om gevaarlijk te worden. Be Quick is dat wel. Eerst via een schot van Frank Oosterhof dat geen doel treft. In tweede instantie is dat door een doorgekopte bal van Bas Buimer. De snelle Sander Aarten weet er raad mee en prikt de bal in het vijandelijke doel: 0-1 (13e minuut).

Enkele minuten later ontstaat er een bijna identieke situatie. Hier wordt het gevaar geneutraliseerd door een uitstekende sliding van WHC-verdediger Patrick Fijn. Sander Aarten krijgt enkele minuten later alsnog een goede kans. Hij is het eindpunt bij de eerste paal na een mooie aanval die via Onur Tekay en Bas Buimer loopt. Doelman Jasper Kuiper weet de bal echter te pareren.

Daarna treedt er een ander spelbeeld in. Na 21 minuten is het WHC’er Jelle Post voor het eerst namens WHC op het doel schiet. Geleidelijk aan schuift het spel op richting doelman Wibo van Dijk. Bij Be Quick verdwijnen de beleving en inzet langzamerhand naar de achtergrond. En daarmee verliest het ook de grip op het spel. Het leidt tot een tegendoelpunt van Özan Kardag die de bal van dichtbij volkomen vrij kan intikken: 1-1 (38e minuut).

In de rust wordt duidelijk dat er een nieuwe grensrechter moet komen. Vanuit Hoevelaken moet er nog een reserve-grensrechter nog worden ingevlogen, waardoor de tweede helft pas om half vijf van start gaat. De pauze heeft Be Quick geen goed gedaan. De ploeg schiet ineens heel veel tekort tegen de Wezeper opponent. Daarbij wordt de vlak voor de wedstrijd afgehaakte Dennis Horstman node gemist. Hij had zonder twijfel meer rust in het spel gebracht.
In de 55e minuut gaat het mis voor Be Quick. Marc van der Vegte (een oud- Be Quicker) kan de bal ongehinderd van buiten het strafschopgebied binnenschieten: 2-1. Enkele minuten later kan Kardag de zaak afmaken, maar die mist de toegekende penalty. Be Quick speelt dramatisch in deze fase. Toch komt de ploeg verrassend op gelijke hoogte. Nadat Tekay neergelegd wordt in het strafschopgebied, is het Frank Oosterhof die de penalty binnentikt: 2-2. Be Quick lijkt even wat beter in de wedstrijd te komen, maar wordt in de laatste minuten sterk teruggedrongen. Daarbij ontsnapt het als Jelle Post de bal op de lat schiet.

Aan het einde van de reguliere speeltijd is Be Quick dicht bij een punt, maar de ploeg speelt slecht en slaagt er toch nog in om het punt weg te geven. Na heel slecht verdedigen, staat Mitchel Dijkhof zomaar alleen voor de keeper. Tot ontzetting van de Be Quick-aanhang, mag hij de bal vrijstaand binnentikken: 3-2.
Het lijkt dan over en sluiten voor Be Quick, maar in de laatste 30 seconden van de wedstrijd schiet Rob Huisman de bal op de paal. In de rebound doet Sander Aarten vervolgens het zelfde. Het is het onbevredigende einde van een droevige wedstrijd. De ploeg moet zich de komende week maar herpakken in de thuiswedstrijd tegen Vroomshoopse Boys.

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Eric van Beek, Floris Blom (90. Ramazan Albayrak), Frank Oosterhof, Onur Tekay, Talha Özen, Bas Buimer (71. Yordi Veldman), Sander Aarten, Roan Admiraal (83.Cas Duiker), Rutger Minkjan, Rob Huisman.

Gerelateerde artikelen

Back to top button