LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Tienduizenden vogels op zaterdag 21 februari in IJsselhallen Zwolle

LACHEN NAAR HET VOGELTJE OP DE ZWOLSE VOGELMARKT

Zwolle, donderdag 12 februari 2015 – Lachduiven, zebravinken, valkparkieten en nog veel meer vogels in alle soorten en maten fluiten er op zaterdag 21 februari flink op los in IJsselhallen Zwolle. Tijdens de Zwolse Vogelmarkt kunnen  liefhebbers uren ronddwalen langs de schragen met daarop tienduizenden wettelijk toegestane vogels, die tevens te koop worden aangeboden.

De organisatie, vogelvereniging ‘De Volièrevriend’, slaagt er ook deze editie in om vogelkwekers van buiten de landsgrenzen naar Zwolle te halen. Uit de inschrijvingen blijkt dat de Zwolse Vogelmarkt internationaal hoog staat aangeschreven. De markt beslaat dan ook een oppervlakte van maar liefst 10.000 vierkante meter en 2.550 strekkende meters aan schragen. Het gigantische aanbod aan gevederde vrienden staat voor de echte vogelaar – maar ook andere belangstellenden – garant voor een onvergetelijk dagje uit.

Leerzaam

Naast de enorme collectie van tienduizenden vogels zijn er diverse stands aanwezig waar men  informatie kan inwinnen. Ook de verschillende speciaal-clubs – zoals die van bijvoorbeeld de vorm- en postuurkanaries, zebravinken, Japanse meeuwen en parkieten – zijn van de partij. De GGD is aanwezig met een informatiestand waarin voorlichting wordt gegeven over zaken als de papegaaienziekte.

Strenge controle

De aangevoerde vogels worden streng gecontroleerd. Indien de vogels niet voldoen aan de vereiste condities worden ze bij de ingang geweigerd. Bovendien is er de gehele dag een dierenarts aanwezig, die alles nauwlettend in de gaten houdt. Op de Zwolse Vogelmarkt mag niet uit lopers verkocht worden. Vogels dienen in deugdelijke kooien te koop aangeboden worden en de kooien mogen niet overbevolkt zijn. Hier wordt streng op toegezien. De Zwolse Vogelmarkt heeft een goede naam en aan de hand van strenge controles wil de organisatie deze naam hoog houden.

Meer informatie

De Zwolse Vogelmarkt is op zaterdag 21 februari te bezoeken van 08.30 tot 15.00 uur. De entreeprijs bedraagt 7 euro per persoon. Kinderen tot en met 5 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang. Kijk voor meer informatie op www.volierevriend.nl.

Zwolse Vogelmarkt

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button