Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaX-Peditie Sport

THOR RUN Zwolle met record aan deelnemers uitverkocht

Zwolle – Uit heel Nederland maar vooral ook uit de regio komen zondag 1 juli a.s. sporters naar Zwolle voor de 2e editie van de THOR RUN. De sport survivalrun blijft maar groeien in populariteit omdat het leuk, veelzijdig en stoer is. Met 1100 atleten aan de start is er een record aan deelnemers waardoor de THOR RUN uitverkocht is.

Zwolle kent met THOR sinds negen jaar een serieuze club waar je op een gevarieerde en leuke manier fit kan worden en blijven en specifiek kan trainen voor survival- of obstacleruns. Het event THOR RUN maakt het voor nog veel meer mensen mogelijk om de sport uit te proberen of om de competitie met zichzelf of anderen aan te gaan. Het parcours meandert vanaf sportpark Marslanden naar Park Weezenlanden tot aan het centrum van Zwolle. Onder weg komt men diverse obstakels tegen die lang niet allemaal even makkelijk zijn omdat deze naast kracht ook bepaalde technieken vergen. Steeds meer deelnemers trainen dan ook gericht naar een wedstrijd als deze toe.

Bij de start moet men kort achter elkaar een flink aantal obstakels overwinnen en datzelfde geldt voor het einde van de run. Onderweg krijgt men vooral boven het water voor paviljoen Weezenlanden en bij het Kerkbrugje iets speciaals voorgeschoteld. Atleten nemen deel aan de 9km wedstrijd, 5km recreatief of 1km ini-minirun. Voor deze laatste categorie geldt dat men op de dag zelf nog ter plekke in kan schrijven en mee kan doen. Om 09.30u gaan de toppers van de eerste startgroep van start.

Gerelateerde artikelen

Back to top button