KabelkrantNieuws uit ZwollePEC ZwolleSport

Thomas Beelen tekent eerste contract

Zwolle – Thomas Beelen heeft zijn eerste contract bij PEC Zwolle getekend. De 20-jarige middenvelder maakte afgelopen seizoen tijdens de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk zijn debuut in het betaalde voetbal en kwam in totaal tot drie verdienstelijke optredens en een basisdebuut thuis tegen PSV. Hij tekent een contract tot medio 2023, met een optie voor nog een jaar.

Sinds 2017 is Beelen actief in de voetbalacademie van PEC Zwolle. De jeugdopleiding van de club levert daarmee wederom een speler bij de hoofdselectie van de club af. Voor zijn tijd in Zwolle speelde Beelen bij FC Twente, VVOG en vv Hierden.

Dit is een prachtig moment, hier heb ik al die jaren hard voor gewerkt. Al weet ik ook heel goed dat het pas het begin is. Vanaf nu moet ik mij nog meer laten gelden, zoveel mogelijk minuten maken en het vertrouwen dat deze club altijd in mij gehad heeft terugbetalen. Ondanks dat het nu vakantie is train ik gewoon door en kan ik eigenlijk niet wachten tot de eerste, echte training weer begint. – Thomas Beelen

Marcel Boudesteyn, technisch directeur PEC Zwolle: ,,Thomas is een goede voetballer, dat hebben we allemaal gezien tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen PSV. Ik ben dan ook blij dat het gelukt is hem binnenboord te houden. Naast zijn technische bagage is Thomas ook een voetballer die nooit verzaakt en blijft doorgaan. Naar dat soort spelers zijn we op zoek en het is dan ook een prachtig compliment aan onze eigen voetbalacademie dat deze spelers zich vanuit de eigen gelederen aandienen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button