Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Theatergroep De Jonge Honden krijgt 100.000 euro subsidie van provincie

Zwolle – Stichting Theatergroep De Jonge Honden ontvangt een subsidie van 100.000 euro van Provincie Overijssel. Met dit bedrag kan Theatergroep De Jonge Honden de komende twee jaar de artistieke en zakelijke kwaliteit van de stichting verhogen.

Dankzij deze subsidie kan Theatergroep De Jonge Honden verder professionaliseren en kunnen er jaarlijks meer projecten en voorstellingen uitgevoerd en gemaakt worden. Ook kan er dankzij de subsidie meer worden samengewerkt met jonge, talentvolle makers.

Theatergroep De Jonge Honden maakt sinds 2006 met veel bezieling grote spektakelstukken in de buitenlucht. De theatergroep brengt door middel van locatietheater het publiek in aanraking met de verhalen die liggen verscholen in een landschap of historische locatie.

In september 2017 heeft Theatergroep De Jonge Honden met veel succes het openluchtspektakel ‘Operatie IJssellinie’ bij landgoed De Haere in Olst opgevoerd, een locatievoorstelling over de militaire verdedigingslinie die het westen van Nederland moest beschermen tegen de opmars van de Russen.

Het Perrontheater, een voormalig NS-gebouw aan de Westerlaan in Zwolle, is sinds 2014 de thuisbasis van Theatergroep De Jonge Honden.

Provincie Overijssel zegt over Theatergroep De Jonge Honden: “De organisatie staat voor een helder profiel dat voorziet in een maatschappelijke behoefte. Het activiteitenprogramma van De Jonge Honden is versterkend op het reeds bestaande aanbod.”

De subsidieregeling Cultureel aanbod en talentontwikkeling van Provincie Overijssel bestaat sinds 2017. Met deze bijdrage kunnen culturele instellingen in Overijssel hun aanbod versterken, de artistieke en zakelijke kwaliteit verbeteren en talent ontwikkelen.

Artistiek leider Jolmer Versteeg: “We zijn ontzettend blij met deze erkenning van de provincie. Nu kunnen we de noodzakelijke stappen maken om een goede en stevige basis te leggen voor de komende jaren.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button