Kunst & CultuurMuziekNieuws uit Zwolle

The Cool Quest en Hedon versterken samenwerking met verlenging van beurs

Zwolle – The Cool Quest en poppodium Hedon gaan hun al bestaande samenwerking nog verder versterken. Vanuit Hedon Productiehuis is een geldbedrag beschikbaar als beurs, daarnaast kan de band ook gebruik maken van alle faciliteiten en expertise die het Zwolse poppodium te bieden heeft. The Cool Quest is internationaal flink aan de weg aan het timmeren met shows tot ver over de landsgrenzen. De komende week, tijdens de Olympische Winterspelen is de band elke avond te zien op televisie als huisband van het NOS-programma Studio Peking.

The Cool Quest – Foto © Jantina Talsma

Naast Hedon stellen ook het Fonds Podiumkunsten en muziekuitgever BMG een geldbedrag beschikbaar in het kader van een upstream subsidie. Samen met het geldbedrag van Hedon kan The Cool Quest hiermee hun carrière nog verder in de steigers zetten. “We zijn blij dat we met hulp van Hedon de volgende stappen kunnen gaan zetten met The Cool Quest. Een spannende fase waarin we veel nieuwe muziek zullen releasen en hopelijk ook snel weer voor een live publiek kunnen gaan spelen!” aldus Vincent Bergsma, frontman van The Cool Quest. Met optredens door in zalen heel Europa op tal van grote festivals staat The Cool Quest bekend als de meest internationale band van Zwolle. De band is al jaren kind aan huis in Hedon, zo zijn er bijna dagelijks in de oefenruimte te vinden en deden ze tal van grote succesvolle shows in het poppodium. Tijdens de pandemie is The Cool Quest voornamelijk bezig geweest met content creatie en het verder uitdiepen van hun merk en muziek. Onder leiding van een productieteam in Berlijn, Niels Zuiderhoek (o.a. Di-Rect, Kensington) en Robin Hunt (o.a. Remme, Stromae) wordt de laatste hand gelegd aan nieuwe producties die in Hedon Productiehuis hun oorsprong vinden.

We zijn blij dat we met hulp van Hedon de volgende stappen kunnen gaan zetten met The Cool Quest. Een spannende fase waarin we veel nieuwe muziek zullen releasen en hopelijk ook snel weer voor een live publiek kunnen gaan spelen! Vincent Bergsma, Frontman van The Cool Quest

 

Hedon Productiehuis is een eigen innovatief productiehuis dat zich richt op het ontwikkelen van nieuw cultureel programma, talentontwikkeling en het creëren van verrassende producties. Hedon wil hiermee een bijdrage leveren om ook in de toekomst een mooi divers kwalitatief programma-aanbod op de Nederlandse podia te kunnen zien. Het versterken van de samenwerking met The Cool Quest past ook goed in dat plaatje en komt uit een budget wat beschikbaar is voor toptalenten uit het Hedon Productiehuis om te gebruiken voor een landelijke doorbraak. Manager Talent Support van Hedon Productiehuis Mano Scherpbier: “Duurzame relaties aangaan met artiesten dat is belangrijk, The Cool Quest is zo’n band waar we al jaren op verschillende manieren meewerken. Het is een feest om te zien hoe deze artiesten zich iedere keer weer verder kunnen verbeteren en ook weer bijdragen aan het ontwikkelen van nieuw opkomend talent.”

Studio Peking

Vanaf vrijdagavond 11 februari is The Cool Quest tot en met 15 februari de huisband van het populaire televisieprogramma Studio Peking waarin de meest opvallende prestaties tijdens de Olympische Winterspelen centraal staat. Tijdens het programma is er veel ruimte voor livemuziek en geeft het The Cool Quest een uitgelezen mogelijkheid om zich te presenteren aan een miljoenenpubliek. Studio Peking is een programma van de NOS en is elke avond te zien op NPO1.

Gerelateerde artikelen

Back to top button