KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Tegeltaxi Zwolle/ROVA haalt gratis je tegels op

Zwolle – Gemeente Zwolle en ROVA lanceren de Tegeltaxi voor Zwollenaren die tegels wippen en vervangen door groen. De gewipte tegels kunnen ze laten ophalen door de Tegeltaxi. Door het afvoeren van de tegels gemakkelijk te maken, hopen Zwolle en ROVA nog meer inwoners te stimuleren om hun tuin te vergroenen. De tegels moeten wel eerst worden aangemeld op de website (zie onderaan de pagina).

De Tegeltaxi rijdt 2×2 dagen in augustus (23/24) en september (27/28) en wordt aangeboden door de gemeente Zwolle en ROVA. Zij hebben de handen ineengeslagen om inwoners te stimuleren een tandje bij te zetten in de strijd om de Gouden Tegel van het NK Tegelwippen. Deze ludieke wedstrijd eindigt op 30 september aanstaande. Zwolle doet het goed maar om in de top drie te eindigen moet er nog wel wat gebeuren.

Tussenstand

Het NK Tegelwippen is ruim vier maanden aan de gang. Zwolle staat er goed voor ten opzichte van Deventer, de directe opponent die nu op plek 37 staat. Zwolle staat op plek 9. Maar de Blauwvingers moeten Enschede voor zich dulden op plek 6! Gemeente Kampen staat op plaats 13 in de ranglijst.

De tegels die de Tegeltaxi ophaalt, laat ROVA circulair verwerken. De tegels worden gebroken en door een grote zeef gehaald, zodat alleen kleine stukken overblijven. Het steenafval krijgt daarna een nieuwe bestemming. Bijvoorbeeld voor zandwegen, bermverharding en grondverbeteraar in bouwputten. Het wordt ook wel gebruikt om regenwater – buiten het riool om – weer in de grond te infiltreren. Zo krijgen ze dus weer een goede bestemming bij verschillende projecten in de gemeente.

Eindsprint

De gemeente roept alle Zwollenaren op om mee te doen met de Eindsprint NK Tegelwippen. Dat kan iedereen doen door in augustus en september ook actief te worden met tegels wippen. En de tegels vooral aan te melden op de website van het NK Tegelwippen.

Meedoen

Meedoen aan het NK-Tegelwippen kan tot 30 september. Een tegel is dertig bij dertig centimeter maar je kunt ook de vierkante meters doorgeven. De tegels moeten vervangen worden door groen. Maak een foto voor en na het tegelwippen en tel het aantal tegels dat je eruit hebt gehaald.

Tegeltaxi

Gerelateerde artikelen

Back to top button