KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Gifschip Imatra mag nog niet ontgassen

Zwolle – Het gifschip Imatra, dat vorige week nog in Zwolle lag met een veel te hoge concentratie fosfine, mag nog niet worden ontgast. Dit zou gebeuren bij het kunstmatige eiland IJsseloog in het Ketelmeer. De provincie Flevoland heeft nog geen toestemming gegeven voor het ontgassen.

Het schip ligt inmiddels al dagen bij IJsseloog, klaar voor het ontgassen. Het ontgassen gaat middels het verplaatsen van graan naar een ander schip. Tijdens het verplaatsen vervliegt het fosfinegas in de lucht.

De andere twee schepen die een te hoge concentratie aan fosfine in het laadruim hebben, moeten wachten. Vanmiddag neemt de provincie Flevoland een besluit of het ontgassen mag gebeuren. De omgevingsdienst, die werkt in opdracht van de provincie, moet nog een beslissing maken. Rijkswaterstaat en Inspectie SZW (Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid) gaven vorige week al toestemming.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button