Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Studiezaal Collectie Overijssel vanaf morgen weer open

Zwolle – De studiezaal van Collectie Overijssel gaat op een nieuwe locatie bijna weer open. Bezoekers zijn vanaf morgen, 12 mei, welkom op de nieuwe locatie aan de Melkmarkt 41 bij museum ANNO. Jenine de Vries, coördinator dienstverlening bij Collectie Overijssel vertelt: “Wij kijken uit naar de verhuizing van onze studiezaal naar de Melkmarkt. Binnenkort kun je archiefstukken komen inzien in hartje Zwolle.”

“Binnenkort kun je archiefstukken komen inzien in hartje Zwolle.” Jenine de Vries, coördinator dienstverlening Collectie Overijssel

 

“In onze nieuwe archiefruimte hebben we stilteruimtes waar je rustig onderzoek kan doen, terwijl museumbezoekers op een andere manier het archief ontdekken. Onze medewerkers helpen je zoals altijd graag op weg. Niet alleen op onze studiezaal, maar ook digitaal.”

Plan je bezoek

Alle museumbezoekers zijn welkom om een kijkje te nemen op de studiezaal tijdens de openingstijden van het museum. Men kan op de nieuwe studiezaal kennis maken met Collectie Overijssel, onze collecties en meer leren over wat er zoal komt kijken bij archiefonderzoek met ons speciaal ontwikkelde archiefspel. Zoals ook op de huidige studiezaal is er een kleine handbibliotheek aanwezig, zijn er computers om digitaal bronnen in te kunnen zien en staan onze medewerkers klaar om vragen te beantwoorden.

Van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur kunnen er ook archiefstukken worden ingezien op aanvraag. Een dag extra ten opzichte van de huidige openingsdagen.

Wil je archiefstukken inzien, dan moet je wel een afspraak te maken.

Volg deze stappen:

Maak online een afspraak, dan is er een stilteplek voor je gereserveerd.
Vraag online de benodigde archiefstukken aan voor inzage. Vraag de stukken uiterlijk een dag voor je bezoek vóór 12 uur ’s middags aan. Deze liggen dan tijdens je bezoek voor je klaar.
Bekijk ook online via het bouwdossier-loket en de archieftoegangen of er al scans beschikbaar zijn of vraag deze aan door hen een mail te sturen. Dit bespaart je een bezoek aan de studiezaal.
Houd er rekening mee dat de depots zich op een andere locatie bevinden. Dit betekent dat het noodzakelijk is om archiefstukken voorafgaand aan je bezoek aan te vragen zodat zij ze voor je klaar kunnen leggen en jij direct van start kan met je onderzoek. Kom je er tijdens je onderzoek op de studiezaal achter dat je nog een ander stuk nodig hebt? Bespreek dit met de medewerkers, zij denken graag met je mee.

De studiezaal in Deventer blijft geopend voor bezoek op afspraak op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.30 uur.

ANNO, museum in de maak

ANNO is een initiatief van stichting Allemaal Zwolle, de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle en Collectie Overijssel. Door deze samenwerking zijn ze in staat om alle erfgoedcollecties van Zwolle voor het eerst bij elkaar te brengen en te delen met iedereen die meer wil weten over Zwolle. Op 12 mei opent ANNO haar deuren en zijn bezoekers meer dan welkom om een kijkje te nemen. Meer over ANNO is te lezen op www.anno.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button