Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Studenten binden aan de stad als nieuw centraal doel

Zwolle – Studenten meer binden aan de stad en regio, dat is wat Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) wil. Om die reden slaat de studentenbelangenorganisatie de handen in één met uitzendbureau Werkplan. Het uitzendbureau zet zich in om talenten in de regio te behouden, onder andere met hun stichting ‘Top van Nederland’. SOOZ is blij met dit soort initiatieven, voorzitter Anja Schuurman: ,,Het is voor ons belangrijk dat studenten tijdens hun studietijd gebonden worden aan de stad, onder andere door daar op kamers te gaan. Studenten die in Zwolle op kamers zitten, blijven na hun studie eerder in de stad wonen. Maar dan moet er wel genoeg werkgelegenheid zijn.”

Werkplan en SOOZ zien op breed vlak samenwerkingsmogelijkheden, onder andere in het organiseren van evenementen waar studenten worden voorbereid op de arbeidsmarkt. ,,Werkplan zoekt altijd naar inspiratie uit samenwerking. SOOZ is voor ons een inspirerende partner bij uitstek. Hun drive, passie en energie is aanstekelijk!”, aldus Werkplan-directeur Anis Jadib.

SOOZ ziet in Werkplan een goede partner, omdat zij zich op bijzondere wijze inzet voor de arbeidsmarkt. Schuurman: ,,Studeren is meer dan alleen naar school gaan, het arbeidsleven komt al snel om de hoek kijken. Wij worden erg blij van Werkplan, door hun onorthodoxe aanpak. We denken elkaar dan ook sterker te maken met deze samenwerking!”

Gerelateerde artikelen

Back to top button