Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Strafschoppen doen PEC Zwolle de das om

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagmiddag tegen AZ niet voor een verrassing weten te zorgen. Drie strafschoppen, waarvan AZ er twee maakte, werden de Blauwvingers te machtig in het stormachtige Alkmaar.

Geen treffers

PEC Zwolle kwam goed uit de startblokken in het AFAS stadion. Een voorzet van Kenneth Paal bereikte Lennart Thy net niet, waarna Bram van Polen uit de rebound hoog over de goal van Marco Bizot schoot. Na ruim een kwartier spelen kreeg AZ de grootste mogelijkheid tot dan toe. Calvin Stengs passeerde twee Zwolse verdedigers, maar zijn schoot stuitte op de benen van Michael Zetterer. Ook Myron Boadu was dichtbij de openingstreffer voor de Alkmaarders. De topschutter wist de bal niet vol te raken, waardoor de kans niet werd omgezet in een doelpunt. PEC Zwolle probeerde met lange ballen op Thy en Mike van Duinen iets te forceren, maar kwam moeilijk tot kansen.

Kamphuis

In de 42e minuut kreeg AZ een strafschop na een overtreding van Bram van Polen, die een snelle Alkmaarse aanval stopte. Tenminste, in de ogen van arbiter Jochem Kamphuis. Het bleek een enorme misser van de leidsman, aangezien de aanvoerder keurig en vol de bal speelde. De VAR gaf echter ook niet thuis, waardoor de begrijpelijke protesten van Van Polen en Zetterer (laatstgenoemde kreeg nog geel) niets uithaalden. Teun Koopmeiners ging achter de bal staan, maar faalde oog in oog met Zetterer. De goalie van PEC Zwolle koos de goede hoek en zorgde ervoor dat de brilstand op het scorebord bleef staan.

Weer op de stip

Vlak na rust kreeg AZ opnieuw een strafschop, ditmaal werd Thomas Lam als schuldige aangewezen door Kamphuis. De verdediger stapte, zonder er zelf erg in te hebben, op de hak van de voor hem lopende Boadu. Koopmeiners ging voor de tweede keer voor zijn kans vanaf elf meter tegenover Zetterer. Dit keer was het wel raak en verschalkte hij de Duitse doelman, al zat ‘Zetti’ opnieuw in de goede hoek. AZ bleef loeren op de verdubbeling van de score en na een uitbraak door het centrum ging de bal voor de derde keer op elf meter. Kenneth Paal kreeg geel, Koopmeiners scoorde.

PEC Zwolle ging nog op jacht naar de aansluitingstreffer. De grootste kans was voor Pelle Clement. De middenvelder zag Marco Bizot ver voor zijn goal staan, maar wipte de bal er net te zacht overheen, waardoor Bizot de bal nog voor de lijn kon stoppen. Ook invaller Dennis Johnsen was met een kopbal nog dichtbij de goal voor PEC Zwolle, maar zijn bal op aangeven van Dean Huiberts, vloog rakelings langs de goal.

Volgende week zaterdag, 29 februari, neemt PEC Zwolle het in het eigen MAC3PARK stadion op tegen Vitesse. De wedstrijd begint om 19.45 uur.

AZ – PEC Zwolle: 2-0 (0-0)

Toeschouwers: 15.306

Scheidsrechter: Kamphuis

Gele kaarten: Zettterer, Paal (PEC Zwolle), – (AZ)

Opstellingen:

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Hamer, Van Polen, Lam, Kersten, Paal, Clement, Strieder (46. Huiberts), Nakayama, Van Duinen (80. Ghoochannejhad), Thy (69. Johnsen).

Opstelling AZ: Bizot, Svensson, Leeuwin, Koopmeiners, Wijndal, Clasie, Evjen (64. De Wit), Midtsjo (80. Aboukhlal), Stengs, Boadu, Idrissi.

Scoreverloop:

52. 1-0 Koopmeiners

60. 2-0 Koopmeiners

Bijz:

43. Koopmeiners mist penalty

Gerelateerde artikelen

Back to top button