Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

Storm Ciara laat sporen achter

Zwolle – De storm is uitgeraasd! Maar heeft in Zwolle zeker zijn sporen nagelaten. De straten zijn bedekt met takjes en balderen. En op sommige plekken zijn zelfs complete boomtakken naar beneden gekomen. O.a. in de Wipstrik, Zwolle Zuid en aan de rand van de Aa-Landen hield de storm behoorlijk huis. Een hele klus voor de mannen van de ROVA en talrijke hoveniers en loonwerkers die de boel weer moesten opruimen vandaag.

Ook het straatmeubilair moest het op sommige plekken ontgelden. Zoals aan de Eekwal in het centrum van de stad.  En een eindje verderop heeft de wind huisgehouden in het Maagjesbolwerk. Daar sprong een raam door de harde wind. De omgeving is afgezet vanwege het gevaar van alle glasscherven.

Bij de Van Wevelinkhovenstraat was het mis bij het Firezone tankstation. De wind kreeg grip op de onderkant van het dak waardoor een aantal houten panelen loslieten. Dusdanig gevaarlijk voor de omgeving dat het tankstation tijdelijk is afgesloten totdat de boel gerepareerd is.

Ook huizen en flats moesten het ontgelden. Zoals de flats aan de Telemannstraat in Holtenbroek. Daar lieten de dakbedekkingsplaten los. Gisteren had brandweer de wijde omgeving al afgezet. Vanochtend kon het loszittende materiaal naar beneden worden gehaald.

Al met al toch nog een behoorlijke schade door de storm Ciara. De brandweer moest tijdens de storm gemiddeld 20 x per uur uitrukken.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button