KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Stoppen met roken? Doe mee met Stoptober!

Zwolle – Op 1 oktober begint Stoptober weer. Een landelijke campagne waarbij in heel Nederland wordt opgeroepen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Meer dan vierhonderdduizend mensen deden de afgelopen jaren mee, en bewezen hiermee dat Stoptober werkt. Het stopmoment is inmiddels groter dan het andere bekende stopmoment op 1 januari. Wil jij ook stoppen met roken? Doe dan mee met Stoptober!

Met de positieve aanpak, ondersteuning per app en een grote online community, stoppen mensen door het hele land samen. Op deze manier houden stoppers het beter en langer vol. Ook nu weer geven bekende Nederlanders het goede voorbeeld. Dit jaar zijn dat zangeres Eva Simons, autocoureur Tim Coronel, journalist Arno Kantelberg en zanger Tommie Christiaan.

Gratis app

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich vanaf 2 september inschrijven via de website stoptober.nl. Vanaf 21 september is de bijbehorende gratis app te downloaden die vanaf 1 oktober dagelijks steun biedt. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2022.

De Stopcast

Dit jaar is er voor het eerst een podcastserie te beluisteren met leuke en interessante gesprekken die stoppers kunnen inspireren en helpen. In de podcast spreken onder andere longarts Wanda de Kanter, verslavingsarts Robert van der Graaf en staatssecretaris van Volksgezondheid Maarten van Ooijen. Daarnaast zijn stoppers van voorgaande jaren te horen met hun verhaal, én zijn de bekende ambassadeurs van dit jaar te horen. De podcast is te beluisteren op stoptober.nl en via diverse podcast kanalen zoals Apple Podcast, Google Podcast en Overcast.

En nog veel meer te lezen en te luisteren

Maar er is meer ondersteuning voor stoppers: een website, een gratis Stoptober magazine bij de Kruidvat, het Stoptoberhuis op Stoptober.tv, Stopshows in een theater in Amsterdam en een speciaal aanbod voor bedrijven die hun medewerkers willen helpen met stoppen.

Meld je aan

Kijk voor alle informatie én om je aan te melden op stoptober.nl.

Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland en Gezondheidsfondsen voor Rookvrij.

TIP | Benieuwd naar de regionale en gemeentelijke cijfers over roken?
Kijk dan op de IJssellandScan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button