112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stille tocht voor Zwolse straatmuzikant

Zaterdagavond om 19.00 uur wordt er een stille tocht georganiseerd voor de straatmuzikant Zdravko Vazov. De muzikant van Bulgaarse afkomst is afgelopen dinsdagnacht overleden nadat hij is neergestoken voor de Jumbo bij Winkelcentrum de Aa-Landen in Zwolle. 

De tocht wordt georganiseerd door Carola van Aalderen uit de Aa-landen. Ze vertelt: ‘Ik doe dagelijks boodschappen bij de Jumbo en zag de straatmuzikant daar wekelijks zitten. Mijn dochtertje ging altijd dansen op zijn accordeon muziek. Je zag de muzikant dan altijd helemaal glunderen. Het is echt vreselijk wat er is gebeurd. Er moet echt wat aan gedaan worden want het gaat van kwaad tot erger. Vandaar dat er een stille tocht wordt georganiseerd’.

Op dit moment worden er flyers opgehangen in en om het winkelcentrum om de tocht aan te kondigen. Ook de route is inmiddels bekend. Carola: ‘We starten bij de plek voor de ingang van het winkelcentrum de Aa-landen, waar nu alle bloemen liggen. Vervolgens lopen we via twee rotondes naar de bibliotheek en dan weer terug. Een niet heel lange route zodat ook mensen die niet zo goed ter been zijn mee kunnen lopen’.

Het college van Burgemeester en Wethouders Zwolle zal ook vertegenwoordigd zijn tijdens de tocht.

 

15951674475_8c7fe78d37_z

15765652979_9afe05506d_z

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button