EconomieNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Ster van Zwolle en Omloop van de IJsseldelta ontvangen subsidie van Provincie Overijssel

Zwolle – De wielerwedstrijden de Ster van Zwolle en Omloop van de IJsseldelta, die beiden starten in Zwolle, ontvangen subsidie van Provincie Overijssel. Ze behoren tot de groep van twintig organisaties die dit jaar een financiële ondersteuning ontvangen voor de voorbereiding, uitvoering of verbetering van hun evenement.

De andere evenementen zijn:
Ronde van Vedett, Stift Festival, Jumping Schröder, MakerFestival Twente, Glasrijk Tubbergen, CSI Ommen, Art Brüt Biënnale 2018, The Living Village, Booster, IJsseltheaterfietstocht, Rolstoelvierdaagse, Kunst en Landschapsroute Lonneker, Sallandse Wandelvierdaagse, Landgoed Twente Marathon, Hellendoorn Rally, Jeugdcorso St. Jansklooster, Twentse Smokkelroute en Diepe Hel Holterbergloop.

Eigen streek op de kaart

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “De regeling voor de kleinere evenementen was in 2017 zo succesvol dat wij hier in 2018 mee verder gaan. Evenementen, zowel de grote als de kleinere, zijn belangrijk voor Overijssel. Ze vergroten de aantrekkelijkheid en de lokale saamhorigheid van onze mooie provincie. Als provincie Overijssel ondersteunen we al zeventien grote beeldbepalende evenementen. We bieden graag ook kleinere onderscheidende evenementen de mogelijkheid om hun eigen streek op de kaart te zetten.”

Start Omloop IJsseldelta

Punten scoren

Een onafhankelijke adviescommissie heeft de binnengekomen subsidieaanvragen beoordeeld die de organisatoren vanaf 16 oktober tot en met 6 november 2017 konden indienen. Deze commissie bestaat uit vijf deskundigen uit de sport, cultuur, marketing, vrijetijdseconomie en evenementenbranche. De evenementen konden punten scoren op de volgende onderdelen: onderscheidend karakter, aansluitend bij profiel van de streek, gedragen door de lokale samenleving, regionale potentie en vernieuwend.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button