Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Startbijeenkomst Groene euro’s scoren Zwolle

Op dinsdagavond 7 oktober wordt de startbijeenkomst van het project Groene Euro’s scoren Zwolle georganiseerd. Sportservice Zwolle en Natuur en Milieu Overijssel gaan sportverenigingen ondersteunen met het energiezuiniger maken van hun accommodatie. In de praktijk blijkt dat verenigingen veel geld kunnen besparen met energiemaatregelen. In tijden van verminderde inkomsten is besparing op de exploitatiekosten zeer welkom.

“Veel sportaccommodaties zijn verouderd en hebben een hoog energieverbruik. Daarnaast betalen verenigingen vaak te veel voor hun energie. Er valt al snel veel geld te verdienen door het treffen van energie besparende maatregelen en door slim energie in te kopen”, aldus Loet van der Heijden, projectleider duurzaamheid bij Natuur en Milieu Overijssel. “Vooral op verlichting en gasverbruik is flink te besparen. Met dit project gaan we samen met lokale partijen op zoek naar win-win situaties: geld besparen door te verduurzamen”.

Voorlichtingsbijeenkomst

Het project Groene Euro’s scoren Zwolle richt zich op verenigingen met een eigen accommodatie. Tijdens de startbijeenkomst op 7 oktober van 19.30 tot 22.00 uur in het PEC Zwolle stadion wordt een toelichting gegeven over het project. Daarnaast vertelt Voetbalvereniging Berkum wat hun vereniging al aan duurzaamheid doet en geeft een energieadviseur informatie over de besparingsmogelijkheden en het nut van het uitvoeren van een energiescan. “Tijdens deze avond wordt duidelijk wat de kansen zijn voor verenigingen. Op basis van die informatie gaan de verenigingen en lokale partijen bepalen hoe zij elkaar kunnen ondersteunen. Dat kan door kennis en ervaringen uit te wisselen, maar ook door een energiescan te laten uitvoeren. Met zo’n scan krijgt de vereniging duidelijk zicht op de besparingsmogelijkheden”, aldus Sanne Winkler van SportService Zwolle.

Verenigingen die interesse hebben kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar s.winkler@sportservicezwolle.nl. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met het programma. Deelname is kosteloos. Dit project wordt gefinancierd door de gemeente Zwolle en provincie Overijssel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button