Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Kamerleden op bezoek in het IJsseldelta stadion

Een flink aantal Eerste en Tweede Kamerleden worden op 3 oktober ontvangen in het IJsseldelta stadion van PEC Zwolle. Het werkbezoek is een vervolg op de eerdere ontmoetingen van de landelijke politici met regionale organisaties. Een jaar geleden bezochten ondernemers en bestuurders uit de Regio Zwolle met de PEC Zwolle-bus het Binnenhof, om daar de kracht van de regio onder de aandacht te brengen.

De Kamerleden worden ontvangen in de business loge van het IJsseldelta stadion. Na een aantal presentaties – waaronder van Arjan Jansen, directeur van PEC Zwolle United – gaan de Kamerleden op werkbezoek in de Regio Zwolle. Drie thema’s staan centraal tijdens deze dag: agrofood, health & care en water. Het zijn onderwerpen die volop spelen in de Regio Zwolle. Belangrijk onderdeel van het programma zijn werkbezoeken in de regio aan bedrijven en instellingen die inzichtelijk maken wat de regionale kracht en de uitdagingen zijn voor elk thema.

In het kader van Agrofood wordt een bezoek gebracht aan de Christelijke Hogeschool Vilentum in Dronten en Kalter Aarbeien in Kampen. De Koekoekspolder bij Kampen is namelijk een belangrijk tuinbouwgebied voor onze regio. Als het gaat om het thema water, wordt het Havengebied van Meppel bezocht. Daar wordt de Regionale Havenvisie toegelicht: Zwolle, Kampen en Meppel werken samen aan één havenbedrijf voor de regio. Tot slot wordt bij het thema health & care een bezoek gebracht aan de Isala Klinieken, waar een uiteenzetting wordt gegeven over het Health Innovation Park (HIP) en de Health Regio Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button