Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stalen ei van vermaarde off shore kunstenaar in Stadshagen

Stadshagen is een roestvrijstalen ei rijker. In de nabijheid van het Cultuurhuis is een vier meter hoge sculptuur geplaatst van roestvrij staal. Een bezienswaardigheid die de aandacht trekt van jong en oud. Leuk om even aan te raken en het doffe geluid van de enorme klankkast te horen. Het kunstwerk van Ronald A. Westerhuis heeft de naam ‘New life’ meegekregen.

Shanghai

Ronal A. Westerhuis (RAW) is geen onverdienstelijk kunstenaar. Ooit begonnen in de off shore heeft hij zich sinds 2000 toegelegd op enorme kunstwerken van roestvrijstaal. Hij heeft een atelier aan de Willemsvaart. Maar ook één in Shanghai!

Prins Albert van Monaco

RAW heeft meerdere grote opdrachten gedaan voor o.a. Shell, Prins Albert van Monaco, de Olympische spelen en Lowlands. En hij was te zien op de World Expo Milaan 2015 en de miljonairsbeurs in Moskou.

Wie meer over Ronald wil weten kan vanaf morgen even in het Cultuurhuis gaan kijken. Daar is een expo wand met veel van zijn projecten.

Overigens is het nog niet zeker dat het kunstwerk definitief op de plaats blijft staan. Voor de eerste periode is voldoende geld bijeengebracht. Maar voor meerdere jaren zullen er nog meer geldschieters gevonden moeten worden.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button