EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Staking Brinks op dit moment toegestaan – Geldautomaten Rabo Willemskade en Zuid leeg

​De stakingsactie bij Brink’s mag doorgaan. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland dinsdag geoordeeld in een kort geding dat de directie van het bedrijf had aangespannen tegen een aantal vakbonden. Bij zijn afweging heeft de rechter vooropgesteld dat de werknemers van Brink’s mogen staken en dat dit stakingsrecht alleen onder bijzondere en zwaarwegende omstandigheden mag worden beperkt. Op dit moment zijn daarvoor echter onvoldoende aanwijzingen voor.

Impact

De stakingsacties bestaan momenteel uit het niet bijvullen van gelduitgifteautomaten. Het is aannemelijk dat consumenten en bedrijven hier hinder van ondervinden, bijvoorbeeld omdat niet meer bij de dichtstbijzijnde automaat geld kan worden opgenomen. De voorzieningenrechter is echter van oordeel dat er op dit moment niet geconcludeerd kan worden dat dit tot een onaanvaardbare ontwrichting van het betalingsverkeer leidt.

Rabobank automaten Zwolle Zuid en Willemskade leeg

In Zwolle zijn de geldautomaten van de Rabobank aan de Willemskade (binnen en buiten) en in Zwolle zuid leeg. Hier kan niet meer gepind worden. De Rabobank IJssel

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button