Nieuws uit ZwolleSportStadshagenVoorpagina

Stadshagen maakt zich op voor negende editie van Triathlon

Zwolle – Ruim zeshonderd atleten duiken zaterdag vanaf tien uur ’s ochtends in de Milligerplas tijdens de negende editie van de Triathlon. Een topevenement waarbij atleten zwemmen, fietsen en hardlopen over diverse afstanden. Ook is de triathlon de afsluiting van het jeugd- en juniorencircuit van de Nederlandse Triathlon Bond. Tegelijkertijd heeft de organisatie een slag gemaakt in duurzaamheid.

De organisatie van de Triathlon heeft de stap gemaakt naar een duurzamen wedstrijd. Dat betekent dat er nogal wat veranderd. De triatleten worden gewezen op het belang van duurzaamheid. Ook is er een elektrische motor aanwezig waarop de wedstrijdjury de triathlon in goede banen gaat leiden. Een van de problemen was het afval van de atleten. “Triatleten gooiden vaak hun afval gewoon in de berm met de verwachting dat de organisatie het wel weer op ging ruimen. Dat willen we niet meer en vragen de atleten dringend om het mee te nemen en in de wisselzone in de afvalvakken te droppen,” zegt Jeroen van Dijk.

De Triathlon gaat verder met het stimuleren van de jeugd om mee te doen. De organisatie is gevraagd om de afsluitende wedstrijd te zijn van het jeugd- en juniorencircuit. Het Forte Jeugd- en juniorencircuit is het podium voor ervaren jonge NTB-leden. Deze sporters worden gestimuleerd het circuit als belangrijkste wedstrijdreeks op hun kalender te zetten. Het circuit bestaat in 2019 uit zeven individuele en twee teamwedstrijden en is een mooie mix van allerhande soorten wedstrijden en formats, waarbij Zwolle dus de laatste wedstrijd is. Dit betekent dat alle jeugdige topatleten naar Zwolle komen. Aan de andere kant is het de bedoeling om jeugd op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de port.

tekst gaat verder onder de foto

Starttijden

De eerste wedstrijd start om tien uur bij het strandhuis Milligers aan de Milligerplas. De atleten zwemmen dan over de Milligerplas naar het wisselpunt op de Werkerlaan. Daar stappen de atleten op de fiets om twee ronden ronden te fietsen over de Ruimzichtweg, Hasselterdijk, Zwolsedijk en vanuit Hasselt via de Werkerlaan terug naar Zwolle. De atleten op de kwart triathlon fietsen in de middag vier rondjes van ruim acht kilometer. De jeugd start om kwart voor twaalf bij het Parc Fermé aan de Werkerlaan. De kwart triathlon start om één uur ’s middags.

Loopparcours

Waar in voorgaande jaren het loopparcours rondom de Milligerplas liep, wordt nu het Hasselterpad gebruikt, langs de Hasselterweg. Op de Oude Wetering gaan de atleten linksaf om vervolgens de Laan der Molens op te gaan naar het strandhuis aan de Milligerplas waar de finish is. De Laan der Molens wordt voor alle verkeer afgesloten. In de middaguren lopen de atleten van de kwart triathlon nog langs Stadshagen via Lisdodde en Waterlelie om

tekst gaat verder onder de foto

Afsluitingen

In verband met de triathlon worden wegen afgesloten. De Werkerlaan tussen de Waterlelie en Ruimzichtweg wordt in zijn geheel afgesloten. De Hasselterdijk en Zwolsedijk, Ruimzichtweg en Werkerlaan vanaf Hasselt wordt afgesloten voor doorgaand verkeer en ook is de Laan der Molens helemaal afgesloten vanaf de rotonde Stadshagenallee tot en met de Oude Wetering. Ook het laatste deel van het Hasselterpad is afgesloten.

Publiek

Het publiek wordt geadviseerd om rekening te houden met de atleten en ze ruim baan te geven. Wie wil kijken moet de verkeersmaatregelen volgen, maar ook punten vermijden waar het gevaarlijk kan worden voor de sporters. Ook wie toevallig op de fietsroute terecht komt wordt verzocht om rekening te houden met de sporters. De fietsers komen met een snelheid van ruim veertig kilometer per uur voorbij. Geadviseerd wordt om de wegen tussen Zwolle en Hasselt te mijden.

Het parcours van de triathlon.

Gerelateerde artikelen

Back to top button