Nieuws uit ZwolleStadshagenVoorpagina

Stadshagen haalt herinneringen op

Zwolle – Stadshagen bestaat alweer ruim 25 jaar. Op 27 november 1996 werd de eerste paal de grond ingeslagen door toenmalig wethouder Margriet Meindertsma. Zij en de stedenbouwkundigen en projectleider blikken terug op de eerste jaren van de ontwikkeling van de wijk. De toenmalige polderbewoners kregen met de bouw van 10.000 woningen in hun polderland ruim 25.000 nieuwe buren. Hun ervaringen en verhalen zijn te lezen in de wijkkrant Vinexpress van februari 2022 en op www.zwolle.nl/stadshagen 25.

Ter gelegenheid van de viering van 25 jaar Stadshagen houdt de gemeente Zwolle in 2022 samen met wijkpartners, bewoners, projectontwikkelaars en ondernemers allerlei activiteiten zoals herinneringen ophalen in de wijkkrant. En een poëziewedstrijd.

Poëziewedstrijd

En eind januari is het startsein gegeven voor de poëziewedstrijd Dichter bij de natuur in Stadshagen. Bewoners kunnen hun gedicht met foto over hun favoriete natuurplek inleveren tot 1 april 2022. Meer informatie staat op www.zwolle.nl/poeziewedstrijd-stadshagen.

Meer informatie

Alle informatie over de activiteiten 25 jaar Stadshagen wordt bekend gemaakt via onder meer de website www.zwolle.nl/stadshagen25, in de wijkkrant en social media.

Facebook Stadshagen

Facebook gemeente Zwolle

Twitter Wijkservicepunt West

Twitter gemeente Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button