Nieuws uit ZwolleSportZorg & Welzijn

Sportieve deelnemers gezocht om Mont Ventoux te beklimmen

Zwolle – IntermeZZo zoekt sportieve mensen die zin hebben in een uitdaging én zich willen inzetten voor het goede doel. IntermeZZo is het Zwolse IPSO centrum voor leven met en na kanker waar mensen uit de wijde regio terecht kunnen om hun fysieke en mentale veerkracht te versterken.

Ieder jaar gaat er een team namens IntermeZZo de Mont Ventoux in Frankrijk op. Deze kale berg zorgt voor een sportieve en mentale uitdaging waarmee zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor de twee goede doelen KWF en IntermeZZo. Fietsend, hardlopen of lopend halen deelnemers geld op. Het totaalbedrag wordt gedeeld door KWF en IntermeZZo, tenminste als sportievelingen zich aansluiten bij team IntermeZZo.

Strijd tegen kanker

De strijd tegen kanker is als het beklimmen van een hoge berg. De klim naar de kale top van de Mont Ventoux symboliseert de strijd die kankerpatiënten en hun naasten dagelijks voeren tegen deze ziekte. Jaarlijks gaan honderden helden de uitdaging aan. En door zich te laten sponsoren halen ze geld op voor KWF Kankerbestrijding en lokale initiatieven. Dat geld is hard nodig, want nog steeds krijgt 1 op de 3 Nederlanders te maken met kanker.

Het evenement Groot Verzet Tegen Kanker is voor (hard)lopers en fietsers. De beklimming vindt plaats op donderdag 5 september 2024 voor (hard)lopers en op vrijdag 6 september 2024 voor fietsers. Vanaf de start in Sault is de beklimming 26 kilometer lang met stijgingspercentages tot elf procent.

Informatiebijeenkomst

Maandag 4 maart om 19 uur is er een informatiebijeenkomst in Zwolle over het evenement van Groot Verzet Tegen Kanker. Geïnteresseerden krijgen die avond bij IntermeZZo meer informatie en kunnen zo ontdekken of deelnemen iets voor hen is. Kun je niet op 4 maart? Kijk dan op de website voor alle info en aanmelding: www.intermezzo-zwolle.nl/acties/mont-ventoux. Graag aanmelden bij IntermeZZo IPSO centrum voor leven met en na kanker, geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, Dokter van Thienenweg 1A Zwolle, telefoonnummer (088) 624 6088, www.intermezzo-zwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button