EconomieKabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Speciaal programma voor herintreders onderwijs

Zwolle – Het primair onderwijs kampt met grote tekorten en dit vraagt om nieuwe instroom van gekwalificeerd personeel. Een logische stap is het opnieuw aantrekken van mensen met een PABO-diploma die mogelijk een terugkeer willen maken naar het onderwijs. Zij zijn om verschillende redenen gestopt. Om deze groep goed te begeleiden organiseert Hatseklas in september het herintredersprogramma.

Hatseklas is een initiatief van schoolbesturen en lerarenopleidingen in regio Zwolle en maakt onderdeel uit van de Regionale Aanpak Personeelstekort (RAP). Centraal in dit project staat nieuwe instroom in onderwijs realiseren en de huidige mensen behouden. Het herintredersprogramma is erop gericht dat mensen die terugkomen naar het onderwijs een goede begeleiding krijgen door middel van intervisie en vakinhoudelijke kennis.

“Het programma heeft al een periode gedraaid en met veel resultaat. Een terugkeer naar het onderwijs is niet altijd even makkelijk. Maar mensen beleven de maatschappelijke relevantie van het vak extra in deze tijd.”

“Mensen beleven de maatschappelijke relevantie van het vak extra in deze tijd.” Romke Mulder, projectleider RAP

 

“Die kenmerkt zich met grote tekorten en ze gaan met vertrouwen en bovenal plezier weer aan de slag in het primair onderwijs,” vertelt projectleider Romke Mulder. Na afronding van het programma is de herintreder vakinhoudelijk en pedagogisch toegerust om voor de klas te staan en onderdeel te zijn van een team binnen een school.

Het onderwijs staat voor een grote uitdaging om het personeelstekort voor nu en in de toekomst op te vangen. Daarom slaan schoolbesturen de handen ineen om samen te werken aan een hogere instroom van nieuwe docenten. Voor het hertredersprogramma van september is nog ruimte voor deelnemers: www.hatseklas.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button