Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

SP Overijssel pleit voor behoud staptrein Zwolle-Kampen

Zwolle – Per 10 december 2017 verdwijnt de late weekendtrein tussen Zwolle en Kampen uit de dienstregeling. Die trein rijdt nu op vrijdag en zaterdag weg uit Zwolle om 01:02. De Overijsselse SP dringt er op aan dat Overijssel als opdrachtgever deze rit in stand houdt en heeft vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten.

Reizigersorganisaties Rover en Rocov luidden vorige maand de noodklok. Volgens hen voorziet de late rit al jaren in een duidelijke behoefte wat onder meer blijkt uit het feit dat dat er in de jaren ‘90 al melding van werd gemaakt in de Kamper Almanak. In een reactie in dagblad De Stentor gaf de nieuwe vervoerder Keolis aan dat de reden voor het schrappen is dat deze rit “geen noodzaak is”.

SP-Statenlid Marianne Breedijk: ”De dienstregeling op het Kamperlijntje wordt na 10 december op veel punten beter dan voorheen. Daarom is het zo vreemd dat juist de late weekendtrein wel verdwijnt. Deze trein wordt gebruikt door inwoners van Kampen die uitgaan in Zwolle en sluit ook aan op treinen uit de richting Amersfoort. Het schrappen van deze lijn maakt Kampen slechter bereikbaar, maar ook Zwolle als uitgaanscentrum. Dat kan niet de bedoeling zijn, daarom wil de SP dat de provincie als opdrachtgever zorgt dat deze rit behouden blijft.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button