Nieuws uit ZwolleVideo Nieuws

Sonja Paauw (D66): In elke wijk in Zwolle ontmoetingsplekken

Meerderheid raad wil meer ontmoetingsplekken

Zwolle – Een meerderheid van de raad is voor: er moeten meer ontmoetingsplekken komen in Zwolle. ChristenUnie en D66 willen daarom dat inwoners de mogelijkheid krijgen om in hun eigen omgeving
ontmoetingsplekken te creëren. D66 fractievoorzitter Sonja Paauw wil in elke wijk een ontmoetingsplek: ”het hoeven niet perse bankjes te zijn, in Frankrijk zie je bijvoorbeeld veel Jeule de boules banen.”, aldus Paauw.

Of het nu gaat om een fonteintje, picknickbank, skatebaantje of levensgroot schaakbord, wat de
raadsfracties onder aanvoering van ChristenUnie en D66 betreft zouden Zwollenaren de mogelijkheid
moeten krijgen om met hun buren plekken te creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Paauw is van mening dat het niet erg is al het hangplekken worden: ”Toen ik jong was wilde ik ook graag hangen, zolang je je troep maar opruimt en je voor geen overlast zorgt.”

Campagne

D66 en CU kondigen vrijdag tijdens de behandeling van de Perspectiefnota samen met GroenLinks, Swollwacht, CDA en PvdA een motie aan de ontmoetingsplekken moet regelen. De fracties willen dat het college tijdens de begrotingsbehandeling met een plan komt voor een uitnodigende campagne die mensen uitlokt om zelf ideeën voor ontmoetingsplekken aan te dragen. De gemeente maakt daar al jaren geld voor vrij, maar lang niet alle wijken maken daar gebruik van. Wanneer die campagne van start gaat is nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Back to top button