112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Snelle actie politie leidt tot drie aanhoudingen voor fietsendiefstal

Zwolle – Agenten hielden op vrijdag 15 januari twee mannen van 33 en 34 jaar uit Polen en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De drie worden verdacht van diefstal of heling van fietsen. Vanaf donderdag merkte de politie dat er meer fietsen werden gestolen. Er werd gelijk een onderzoek gestart.

Direct na de toename van het aantal fietsendiefstalen startte een aantal agenten een onderzoek. Daaruit kwam vrijdagavond naar voren dat er op een parkeerplaats aan de Nieuwleusenerdijk een busje stond, met daarin mogelijk gestolen fietsen. Agenten troffen het busje aan en zagen dat er ongeveer dertig fietsen in lagen. De 34-jarige bestuurder werd daarop aangehouden.

Terwijl nog onderzoek bij het busje werd gedaan, reed een personenauto langs. De auto hield even in en reed door. Gealarmeerd door dit opvallende gedrag, volgden agenten de auto en verderop op de Nieuwleusenerdijk werd deze van de weg gehaald en gecontroleerd. In de auto werd gereedschap aangetroffen dat wordt gebruik voor fietsendiefstal. De 29- en de 33-jarige werden daarop aangehouden. Het onderzoek naar de fietsendiefstallen en de betrokkenheid van de drie mannen daarbij wordt voortgezet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button