Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Sneeuwval: Code oranje in Overijssel

Zwolle – Update 01:00 – Het KNMI heeft code oranje afgekondigd voor Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant. Het gaat vannacht langdurig sneeuwen wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. De verwachting is dat er tussen de 5 en 10 centimeter sneeuw gaat vallen. In de loop van de avond kwamen de eerste sneeuwvlokken al uit de lucht vallen in Zwolle.

Bij code oranje zegt het KNMI: Wees voorbereid. Het is waarschuwing die wordt afgekondigd als een weersverschijnsel met een zekerheid van minstens 60 procent kan optreden.

Code oranje geldt tot 6 uur vanmorgen! Daarna schakelt het KNMI waarschijnlijk terug naar code geel.

Het instituut schrijft voor mensen uit Overijssel:

“Gevaar voor gladheid. Grote risico’s voor weggebruikers. Pas uw rij- en reisgedrag aan. Houd rekening met langere reistijden op de weg en in het openbaar vervoer. Volg weerberichten en waarschuwingen.”

NS en ProRail

De NS en ProRail zetten vrijdag extra personeel in om alles in goede banen te leiden. Met name in het midden en zuiden van het land kan het weer de dienstregeling in de war gooien. De NS raadt reizigers aan om voor vertrek ‘naar buiten te kijken’ en de berichten van de NS over de dienstregeling te checken.

Daarnaast worden de treinen uit voorzorg behandeld met een zogeheten anti-icing-installatie. De treinen worden aan de onderkant voorzien van een anti-vriesmiddel, om te voorkomen dat sneeuw en ijs zich hechten aan de treinen. Dat moet voorkomen dat brokken sneeuw en ijs tussen wissels vallen of de leidingen onder de trein beschadigen. ProRail houdt morgen extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button