EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Sjoemelende NS mag gewoon meebieden op traject Zwolle-Enschede

De Nederlandse Spoorwegen mogen vooralsnog meedoen aan de openbare aanbesteding voor het regionaal treinvervoer in Overijssel, ondanks het gesjoemel met een aanbesteding in Limburg die de hoogste baas van de Nederlandse Spoorwegen de kop kostte. Dat meldt de Telegraaf vanochtend.

Deze week hoopt de provincie de aanbesteding af te ronden van twee spoorlijnen, Kampen-Zwolle en Zwolle-Enschede. Op dat laatste traject moet naast een stoptrein ook een sneltrein gaan rijden. NS is in de race voor die concessie, net als Syntus en Arriva.

Proviciebestuur moet nog besluiten over de kwestie

Nu NS-baas Timo Huges het veld heeft moeten ruimen omdat hij bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg vertrouwelijke informatie doorspeelde aan dochterbedrijven van het staatsbedrijf, zou NS voor straf niet meer mee mogen doen met andere aanbestedingen, zeggen meerdere partijen in de Tweede Kamer. Dat betekent dat de NS de verbindingen vanuit Zwolle op haar buik kan schrijven.

Of dit ook daadwerkelijk gebeurt, hangt af van het provinciebestuur. Dat is nog niet uitvergaderd over de misstanden van NS, maar tot die tijd dingt het bedrijf gewoon mee, aldus landelijk dagblad de Telegraaf.

Telegraaf artikel

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button