Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Simon Rigter te gast in de serie ‘All that jazz’ in Stadkamer Centrum

Vrijdagavond 9 januari is Simon Rigter te gast in de serie ‘All that jazz’ in de Statenzaal van Stadkamer Centrum. Simon Rigter is één van de vooraanstaande tenorsaxofonist van de nieuwe generatie.

Simon Rigter

Simon Rigter studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij les kreeg van de bekende saxofonist en klarinettist John Ruocco. Daarna studeerde hij aan het Hilversums Conservatorium bij Ferdinand Povel, waar hij in 1997 cum laude afstudeerde. Down Beat noemt hem een “strong tenor saxist”.
Op zijn muzikale cv prijken o.a. optredens met de Amerikaanse trombonist Curtis Fuller en het North Sea Jazz Festival, waar hij in 2000 met saxofonist George Coleman en drummer Alvin Queen optrad. Simon Rigter speelde met vrijwel alle vooraanstaande jazzmusici in Nederland en hij is met Cees Slinger co-leider van het kwintet Buddies in Soul.

All that jazz

‘All that jazz’ is een uniek concept waarbij jonge Zwolse jazzmusici de kans krijgen maandelijks een gerenommeerde gastsolist in de Statenzaal te begeleiden. De programmering komt in samenwerking met Jacco van Santen, een begenadigd saxofonist die zelf regelmatig jazzgrootheden begeleidt.

‘All that jazz’ met Simon Rigter start vrijdag 9 januari om 20.30 uur in de Statenzaal van Stadkamer (Diezerstraat 80) en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Entree: 8,00 of 7,00 euro (voordeelmetjebiebpas). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button