EconomieKabelkrantNieuws uit Zwolle

Serious games en wat haal je uit rioolwater?

Webinar slimme samenleving op 27 mei

Zwolle – Een kijkje in het riool en serious gaming: het zijn de twee onderwerpen die donderdag 27 mei centraal staan tijdens de SMARkT-sessie. De gemeente Zwolle organiseert elke maand een webinar waarin maatschappelijke thema’s aan de orde komen die met behulp van data inzichtelijk worden of waarbij de inzet van technologie bijdraagt aan de oplossing.

In deze uitzending komen deze onderwerpen aan de orde:

  • Hoe kunnen we het rioolwater gebruiken om meer te weten te komen over de gezondheid van inwoners? Thomas ter Laak van wateronderzoeksinstituut KWR vertelt ons wat er allemaal in het rioolwater aangetroffen kan worden. Zo doet het KWR in het rioolwater onderzoek naar sporen van drugs, als ook van bestanddelen van COVID-19. Wat vertellen de uitkomsten ons en wat kunnen we ermee?
  • Tim Laning, medeoprichter van Grendel Games, vertelt over het ontwikkelen van serious games die bijdragen aan een positieve verandering bij mensen en de wereld om ons heen. Met de Wijk & Water Battle won hij de prijs voor Best Serious Game tijdens de Dutch Game Awards in 2016. Tim gaat tijdens de SMARkT in op de Garden Battle. Dat is een interactieve game waarmee inwoners van Zwolle hun eigen tuin zo klimaatbestendig mogelijk kunnen inrichten.

De sessie van donderdag is vanaf 14.00 uur te volgen via zwolle.nl. De uitzending duurt een uur. Deelname is gratis en zonder inloggen mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button