Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Schoolkinderen basisschool de Sluis onthullen Fair Play bord

Vanochtend om half negen is op Basisschool de Sluis een uniek nieuw Fair Play bord onthuld. De leerlingen van de Sluis onthulden samen met de mascotte Joep het bord door met een touw de grote gymmat weg te trekken.

Marco van Sportservice Zwolle vertelde de aanwezige schoolkinderen over de afspraken die op het bord staan.  Daarnaast vertelde hij dat het afspraken zijn en geen regels. Het mooie is dat de afspraken tot stand zijn gekomen door inbreng van vele scholen en de sportverenigingen in Zwolle. De vier meest voorkomende voorstellen zijn uiteindelijk op alle borden terecht gekomen.

Het bord dient als visuele bijdrage naast de lessen die de school besteed aan positief gedrag tijdens de gymles. Voor het eerst in Zwolle zullen de hoofdafspraken naast het bord afgebeeld worden in pictogrammen.

De borden zijn een initiatief van SportService Zwolle. Fair Play loopt als rode draad door de sport- en beweegactiviteiten van SportService Zwolle. Onder het motto ‘Fair Play scoort’ is er zowel tijdens de lessen bewegingsonderwijs, de naschoolse sport- en beweegactiviteiten als bij de verenigingsactiviteiten blijvend aandacht voor sportiviteit en respect.

Op een Fair Play-bord staan de vier hoofdafspraken die in samenspraak met kinderen uit Zwolle zijn ontwikkeld met betrekking tot dit thema:

   • We hebben Respect voor elkaar, de materialen en de omgeving
   • We spelen Eerlijk volgens de regels
   • We spelen Sportief, ook als het even niet zo goed gaat
   • Iedereen kan en mag Meedoen

Het plaatsen van het Fair Play bord bij de Sluis was een initiatief van de basisschool zelf. De school vindt het belangrijk om de leerlingen goede normen en waarden mee te geven en besteden daarom veel aandacht aan het thema Fair Play. “Tijdens een les over Fair Play vroeg een nieuwe leerling ons waarom we niet zo´n bord in de gymzaal hadden hangen. Dat bracht ons op het idee om contact te zoeken met SportService Zwolle”, aldus vakleerkracht Monique van Overvest van basisschool De Sluis.

Bij De Sluis zullen de vier hoofdafspraken – voor het eerst in Zwolle – te zien zijn in pictogrammen naast het bord. “We zijn een school voor speciaal basisonderwijs. Onze leerlingen werken het beste in een rustige omgeving met structuur en regelmaat. Het Fair Play bord moet voor een stukje zichtbare structuur zorgen. Met de pictogrammen naast het bord kunnen ze in één oogopslag zien wat er bedoeld wordt. We hopen met het plaatsen van dit bord dat het thema nog meer gaat leven binnen de school”.

Gerelateerde artikelen

Back to top button