Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

WVF moet nog wennen aan Hoofdklasse

Afgelopen zaterdag speelde WVF haar tweede wedstrijd in de Hoofdklasse in Ermelo tegen het gerenommeerde en ervaren DVS’33. WVF moet nog wennen aan de slimheid, felheid en sluwheid van de Hoofdklasse. WVF zit midden in een leerproces en kreeg zaterdag weer een wijze les. De tegenstander veel meer balbezit maar toch stond WVF beter dan vorige week en werden er minder kansen weggegeven.

Al na 13 minuten profiteerde DVS’33 van een paar foutjes van WVF. DVS voerde de boventoon. Zo tikte De Ruiter de bal naast na een voorzet van de snelle Akla en nog geen minuut later belandde de bal op de paal na een inzet van Van Warven. Het wachten was op de openingstreffer van DVS. En deze kwam er in de 22e minuut. Nadat Mike in eerste instantie een schot van DVS pareerde, in de rebound de paal werd geraakt, was het Ahrens die in derde instantie wel wist te scoren. WVF raakte niet in paniek en bleef vanuit de organisatie voetballen en loeren op de counter. En nog voor de 30’e minuut was zo’n counter doeltreffend. Na een splijtende pass van Rob Meijerink kon Muttihin Yükselen alleen op het doel afgaan van DVS en rondde dit bekwaam af en bracht WVF daarmee op gelijke hoogte 1-1. Enkele goede reddingen van Mike te Wiele en een bal op de paal zorgden ervoor dat beide teams met een 1-1 stand gingen rusten.

In de tweede helft leek het erop dat er voor WVF een  punt te pakken was. DVS’33 speelde de bal veel rond en durfde, beducht voor de counter, niet vol voor de aanval te kiezen. Na wat geklungel op het middenveld van WVF belande de bal via een speler van DVS op de arm van WVF speler Rob Meijerink. Scheidsrechter De Jong bestrafte dit met een strafschop. De Ruiter wist wel raad met dit buitenkansje en bracht DVS hiermee op een 2-1 voorsprong. WVF was even  van slag maar Mike te Wiele hield WVF een aantal goede reddingen op de been. Toch was hij in de 82e minuut ook kansloos. Na een snelle en mooie aanval was het Van de Kamp die DVS op een 3-1 voorsprong bracht. WVF toonde veerkracht en na goed doorkoppen van Lennart Bril was het Ohzan Kardag die wist te scoren 3-2. WVF probeerde de gelijkmaker nog te forceren maar deze kwam niet. Het kreeg in de 3e minuut van de extra tijd nog een strafschop tegen. Na een uitbraak over links scoorde DVS. De scheidsrechter keurde dat doelpunt af want er werd een overtreding begaan in het strafschopgebied van WVF. De bal ging op de stip. Opnieuw De Ruiter benutte deze en zorgde voor 4-2. WVF was geknakt en mistasten in de verdediging zorgde ervoor dat De Ruiter nogmaals kon scoren en zo voor de 5-2 eindstand zorgde.