Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Schoolkampioenen strijden om titel als Zwols voorleeskampioen.

Zwolle – De Nationale Voorleesdagen zijn in volle gang. Van 24 januari t/m 3 februari schenkt Stadkamer veel aandacht aan het (voor)lezen bij jong en oud. Voor jonge kinderen worden veel activiteiten georganiseerd rondom het Prentenboek van het jaar ‘Ssst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup en voor de kinderen uit groep 7 en 8 is de voorleeswedstrijd vaste prik. Op woensdag 24 en 31 januari vonden de drie voorleesrondes plaats in Stadkamer.

Sarah van Pruissen van De Aquarel, Lynn Dassen van De Wingerd en Marleen Rozema van De Marshof mogen zich de gelukkige winnaars noemen van de Zwolse voorleeswedstrijd. Zij hebben jury en publiek weten te vervoeren met hun voorleeskunsten en mogen Zwolle gaan vertegenwoordigen tijdens de regionale voorleeswedstrijd in Kampen.

Landelijke voorleeswedstrijd

De Zwolse voorleeswedstrijd is een van de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. Aan dit feestelijke voorleesproject kunnen kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland meedoen. Via school-, lokale, regionale en provinciale rondes komt uiteindelijk per provincie één voorleeskampioen in de landelijke voorleeswedstrijd terecht, 23 mei in Amstelveen.

Omdat maar liefst 36 Zwolse basisscholen een voorleeskampioen hebben aangemeld, mag Zwolle drie stadskampioenen afvaardigen naar de regionale ronde, 7 maart in Kampen. De winnaar hiervan mag naar de provinciale ronde op 11 april in het ZINiN Theater in Nijverdal.

Gerelateerde artikelen

Back to top button