Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Scholen & bedrijven gaan samen Zwolle vergroenen

Zwolle – Door de verstening kan het in de zomer in steden, en dus ook in Zwolle, erg warm zijn. Er is in een stedelijke omgeving vaak te weinig groen en biodiversiteit. Tijdens hevige regenbuien heeft de stad last van wateroverlast. In Zwolle staan ontzettend veel bushokjes en deze zouden kunnen worden gebruikt om meer groen en betere afwatering te realiseren. Daarom gaan studenten en bedrijven één van die bushokjes ombouwen tot ‘groene blikvanger’.

Een bushokje maken bestaande uit beplanting, een watersysteem en zelfopgewekte energie; dit project kan zo succesvol zijn dat in de toekomst alle bushokjes in Zwolle ‘groen’ worden gemaakt. Door een bushokje te ‘vergroenen’ wordt er verkoeling gecreëerd en een betere omgeving voor flora en fauna. Daarnaast is bewezen dat ‘groen’ goed is voor het welzijn van de mens en stress-verlagend werkt.

De studenten van de verschillende scholen gaan aan de slag met bouwtekeningen, laswerk, beplanting, de plaatsing en het onderhoud van. Een leerzaam, multidisciplinair leerwerktraject voor diverse studenten, waarbij ze kennismaking met belangrijke thema’s als waterproblematiek, hittestress en groene stroom!

Aanjager initiatief; Xplosief.
Samenwerkende partijen; Gemeente Zwolle, JCDeceaus, Zone.College, Thorbecke VMBO, het Deltion College en Windesheim/Greenlab.

Iets meer dan een jaar geleden pleitte Sylvia Bruggenkamp van  Swollwacht voor groene bushokjes in Zwolle. Verantwoordelijk wethouder William Dogger gaf toen aan dat dat nog minimaal 4 jaar moest wachten omdat onder andere de constructie van de huidige bushokjes te slap zou zijn voor een groene grasmat. Met het nieuwe project wordt er nu toch een onderzoek gestart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button