EconomieNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Scania en Isala starten samenwerking

Zwolle – Twee van de grootste werkgevers in regio Zwolle, Scania en Isala, gaan samenwerken. De organisaties benutten elkaars expertise om continu te kunnen verbeteren.

In de samenwerkingsovereenkomst staan het leren van elkaar en het versterken van beide innovatieve organisaties centraal. Isala deelt haar kennis op het gebied van het bevorderen van de gezondheid van medewerkers met Scania; Scania deelt haar deskundigheid met Isala op het gebied van de Lean managementfilosofie- en aanpak.

R. Dillmann, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Isala en J. Uhlin, Managing Director van Scania tekenden de intentieverklaring voor de samenwerking.

Duurzame inzetbaarheid medewerkers

Isala is een topklinisch opleidingsziekenhuis met een bovenregionale functie, waar patiënten terecht kunnen voor algemene ziekenhuiszorg en hoog complexe zorg. Scania hecht grote waarde aan de gezondheid en vitaliteit van haar medewerkers. De organisatie heeft een intern Health Center dat diverse activiteiten aanbiedt om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen. Om dit nog verder te professionaliseren zal Isala onder andere beweeg-/preventieprogramma’s aanbieden en scholing gaan geven aan de gezondheidsprofessionals bij Scania.

Lean-expertise: continu verbeteren

De Zweedse truckfabrikant Scania werkt al jarenlang volgens de Lean-managementfilosofie en –aanpak, waarbij continu verbeteren centraal staat. Scania draagt haar expertise op dit gebied graag over aan Isala, die ook werkt volgens het Lean-principe. Isala wil haar patiënten steeds betere zorg bieden en om dat te realiseren is het optimaal inrichten van bedrijfsprocessen cruciaal. Scania-medewerkers zullen onder andere als docent worden ingezet binnen de Lean-opleiding van Isala en Isala Lean-trainers gaan meelopen bij Scania.

Scania en Isala kijken beiden uit naar de samenwerking die start in 2019.

Gerelateerde artikelen

Back to top button