Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Isala lanceert ‘Groene speurroute’ app voor kinderen

Zwolle – Vandaag zijn Sinterklaas en z’n pieten op bezoek geweest bij de kinderafdeling van het Isala Vrouw-kindcentrum in Zwolle. En waar Sinterklaas is, zijn natuurlijk ook kadootjes. Alleen bleken deze zoek, tot grote schrik van de aanwezige kinderen. Gelukkig heeft Isala dé oplossing: de ‘Groene speurroute (Isala kids)’ app. Al speurend hebben de pieten alle kadootjes terug gevonden, tot blijdschap van de kinderen. Maar zoals de naam van de app al doet vermoeden, biedt de app meer. Kinderen maken hiermee een spannende zwerftocht door ons groene ziekenhuis, waarbij ze onderweg allerlei opdrachten doen.

Groene speurroute

Om de groene ruimtes in het ziekenhuis van Isala in Zwolle nog beter te benutten en mensen meer bewust te maken van de positieve effecten van natuur op gezondheid, hebben Isala en Natuur en Milieu Overijssel de handen ineen geslagen. Samen hebben zij de Groene speurroute met bijbehorende ‘Isala kids’ app voor kinderen ontwikkeld. Kinderen van verschillende leeftijden hebben meegedacht over de inhoud van de route. De speurroute in Isala Zwolle is voor kinderen vanaf 7 jaar die opgenomen zijn, naar de polikliniek gaan of op bezoek zijn. De Isala kids app is gratis te downloaden via de Google Play Store of App Store.

Natuur- en kunstschatten

Johan Jonker, klant- en beleidsadviseur Facilitair bedrijf van Isala: ‘Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en geïnteresseerd in al wat groeit en bloeit. De speurroute stimuleert hen om op onderzoek uit te gaan. Zo maken we hen spelenderwijs bewust van de gunstige invloeden van groen op gezondheid en hopelijk nemen ze in hun enthousiasme ook hun ouders en verzorgers mee. De speurroute is een mooie manier om onze natuur- en kunstschatten te ontdekken. De route voert langs plekjes in Isala Zwolle en laten je de omgeving voelen, zien en ervaren op een verrassende manier. Verder biedt de speurroute een welkome afleiding. In het ziekenhuis ben je immers meestal niet voor je plezier. De speurroute is voor iedereen leuk om te doen, het hele jaar door. Om de route te kunnen volgen heb je alleen de app of speurkaart nodig’.

Ontspanning

Livia Leysen, projectleider bij Natuur en Milieu Overijssel: ‘In onze verstedelijkte samenleving brengen we steeds meer tijd binnen door. Ook kinderen spelen nog maar weinig buiten. De natuur als plek om te spelen, te rennen en te klimmen lijkt ver weg. En dat is jammer, want verschillende onderzoeken laten zien dat natuur belangrijk is voor onze gezondheid. Het stimuleert tot meer bewegen, zorgt voor ontspanning en positieve stemming en ook het herstelproces na ziekte verbetert. Alhoewel veel mensen dit intuïtief aanvoelen, willen we dit met de Groene speurroute expliciet onder de aandacht brengen. Bij kinderen en hun ouders of begeleiders. We zijn heel blij dat we deze app met Isala konden ontwikkelen. Want een groen ziekenhuis als Isala, waar alles draait om gezondheid, is natuurlijk een geweldige plek om het belang van natuur voor gezondheid onder de aandacht te brengen’.

Gerelateerde artikelen

Back to top button